enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Londra’da Aşı ve Karantina Karşıtlarından Eylem

Londra’da Aşı ve Karantina Karşıtlarından Eylem
12 Eylül 2021
556
A+
A-

UHA HABER / İngiltere’de Temmuz’dan bu yana maske ve sosyal mesafe kurallarının sona erdirilmesine rağmen, karantina karşıtları itirazlarını sürdürüyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı  Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (VOA)’ya dayandırdığı Barış ÇİMEN’in haberine göre, Aşı ve maske karşıtları hafta sonu Telegram adlı mesajlaşma uygulaması üzerinden bir insan zinciri oluşturarak aşıya karşı tavır alma planı örgütledi.

Thames nehrinin üzerindeki Westminster köprüsünün, İngiliz Parlamentosu ayağından başlayan zinciri, Londra’da kent boyunca uzatmaya niyetlenseler de gelenler 250 metrelik köprünün diğer yakasına dahi ulaşamadı.

Protestonun hedef aldığı İngiliz hükümetinin hafta içi planları ise farklı.

Boris Johnson’un kış aylarında salgında olası bir artışı önlemek için yaptığı acil eylem planı bu hafta parlamentoda oylanacak.

Plan hükümetin karantina yetkilerini, 6 ay daha uzatmayı hedefliyor.

İngiliz sağlık hizmetleri NHS’in “zor bir kış olacak” öngörüsünü de planına gerekçe gösteren Johnson, İngiliz halkına temkinli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

NHS, bu sonbahar ve kış Corona virüsünün yanı sıra olağanüstü bir grip salgını için hazırlık yapıldığını bildirdi.

Johnson, Downing Sokağı’ndaki basın toplantısında, bu kış yükselmesi öngörülen vaka sayılarını ‘üçlü darbe’ planıyla azaltmayı planladığını anlattı.

İlk haftasını geride bırakan yeni öğretim yılının Ekim ayındaki ilk planlı bir haftalık ara tatili iki haftaya uzatılıp karantinaya dönüştürülebilir ve eğer vakalar artmışsa, hükümete göre ‘yangın söndürme’ benzeri bir etkiyle azaltılabilir.

Yaşlılara ve 12-15 yaş arası çocuklara aşı yapılma planı da gelecek hafta karara bağlanacak tedbirler arasında.

Hükümet sözcüsü, ekonomiye zarar verecek tam kapanmaya karşı tavrın altını çizdi ancak acil bir durumda eldeki seçeneğin daha sert tedbirler olduğunu da hatırlattı.

Hükümetin yolunu çizen acil durumlar bilim kurulu SAGE ve aşı-bağışıklık ortak komitesi JCVI, 50 yaş üstüne üçüncü doz aşı planının, değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı.

İngiltere’de aşıyı bulan ekibin direktörü Sarah Gilbert’da göre, her 50 yaş üstü kişiye üçüncü doz yapılmasına gerek yok. Çok yaşlılar ve zayıf bünyelilerle, 16 yaş altı çocuklar bu konuda JCVI’nin merceği altında.

Hafta içi tüm bunlarla birlikte özellikle gece hayatında konuşulan aşı pasaportu konusunun karara bağlanması bekleniyor.

HABER : Barış ÇİMEN & Londra (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 12 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.