enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Aposto.com’un Mimari-Arkeoloji haberleri
00:07 APOSTO’dan Haberler!
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Son derece olumlu, yapıcı bir süreci geride bıraktık”
00:32 Türkiye kış sporlarında neden geride kalıyor?
00:26 Hollanda’da finansal konularda yardım eden Geldfit adlı kuruluş Türkçe servisine başladı
00:19 ABTTF Başkanı Halit Habip Oğlu: Dünya Ana Dil Günü kutlu olsun!
00:17 Gastronomi Haberleri
00:09 Dünyanın lanetlediği, katil, soykırımcı, haysiyetsiz İsrail, Gazze’de ateşkese rağmen terör eylemlerini sürdürüyor
00:06 Müftü çocuğu ile İlahiyat Prof’u çocuğundan ateistlere taktikler
00:04 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Kadın Girişimcilere Yönelik Etkili İletişim Atölyesi
00:03 Balerin Ayda’nın 12 yıllık Avrupa serüveni
00:03 Kocaeli’n Derince ilçesinin kalbindeki kanayan yara: “Eski Yer İnadı” mı, “Gelecek Vizyonu”
00:03 Trump’tan Yüksek Mahkeme’ye tepki: Yeni gümrük vergisi
00:02 ZUCHEX 2026, Prestijli Fuar Statüsüyle Küresel Gücünü Pekiştirdi
00:01 Ömür ÇELİKDÖNMEZ : Avrupa’nın Türkiye’ye dönüşünün nedenleri enerji, güvenlik ve askerî gerçeklik
00:01 Numan Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye raporu mihenk taşıdır
11:23 İftar sofralarına gitmeyeceğim
00:02 Macar Diplomatlardan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’ne İşbirliği Ziyareti
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Le Pen’den cumhurbaşkanlığı seçimleri için taktiksel adım

Le Pen’den cumhurbaşkanlığı seçimleri için taktiksel adım
2 Nisan 2021
524
A+
A-

UHA HABER / Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Le Pen, önümüzdeki yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde parti genel başkanlığını bırakma kararı aldı. 

Advertisement

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ETO,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Marine Le Pen, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha geniş kitlelerin desteğini alabilmek amacıyla, bu yıl içinde partisinin genel başkanlığını bırakacağını açıkladı. Aylık L’Incorrect dergisine konuşan Le Pen, seçim kampanyası sürecinde sadece partisini temsil eden bir aday değil, çok daha geniş kitleleri kucaklamak isteyen bir politikacı sinyali vermek amacıyla bu adımı atmak istediğine işaret etti. Marine Le Pen, şubat ayında verdiği bir söyleşide de bütün Fransızların adayı olma isteğini dile getirmişti.

Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı ve Gençlik Örgütü Başkanı olan ve adı Le Pen’in halefi olarak geçen Jordan Bardella da, liderleri Le Pen’in büyük ihtimalle sonbahara girerken genel başkanlığı bırakacağını dile getirdi.

Anketlerde şansı yüksek görünüyor

Marine Le Pen, 2022 ilhbaharında yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şansının hiç olmadığı kadar yüksek olduğunu belirtiyor. BFM-TV’nin son yaptırdığı ankete göre de Fransızların neredeyse yarısı 52 yaşındaki Le Pen’in, şu an görevde olan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u yeneceğini düşünüyor.

Pandeminin de olumsuz etkilediği Farnsa’da Le Pen, neredeyse her gün Cumhurbaşkanı Macron’u ya koronavirüs ile mücadele ya da mülteci politikası ile alakalı olarak sert bir üslupla eleştiriyor.

“Fransızlar uyanın” sloganıyla mültecilerin gelişini durdurmaya yönelik kampanya yürüten Le Pen, buna paralel olarak ulusal çıkarları kollayan bir ekonomi politikası talep ediyor. Mayıs 2017’de düzenlenen son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Marine Le Pen, Macron ile ikinci tura kalmış ve ikinci tur seçimlerinde büyük bir farkla yenilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 02 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.