enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:04 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:03 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:02 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:01 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov’dan Batı’ya suçlama: Ukrayna ile müzakereleri raydan çıkarmaya çalışıyorlar

Lavrov’dan Batı’ya suçlama: Ukrayna ile müzakereleri raydan çıkarmaya çalışıyorlar
6 Nisan 2022
772
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı’yı, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereleri rayından çıkarmaya çalışmakla suçladı. Lavrov, Batı’nın bunu, Rus ordu güçlerinin Ukrayna’da savaş suçu işledikleri yönündeki histeri ile yaptığını iddia etti.

Kiev’in yanı sıra Batılı ülkeler, uluslararası medya kuruluşları tarafından toplanan görüntüleri ve tanık ifadelerini, Rusya’nın Ukrayna’nın Buça kasabasında savaş suçları işlediğine dair kanıtlar olarak tanımlıyor. Moskova ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor ve iddiaları, “canavarca bir sahtekarlık” olarak nitelendiriyor.

Batı’yı hedef aldığı suçlama ve iddialarına herhangi bir kanıt sunmayan Lavrov ülkesinin, Ukraynalı ve Rus temsilcilerin geçen hafta Türkiye’de bir araya geldiği ve ‘ilerleme’ olarak nitelendirdiği görüşmelerin hemen ardından ortaya çıkan ‘Buça suçlamalarının’ müzakere sürecini bozmak için zamanlanmış olduğuna inandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir videoda konuşan Lavrov, “Sebebin, yürütülen müzakereleri kesmek için bir bahane bulma arzusu olduğu düşüncesindeyiz“ ifadelerini kullandı.

Rus Bakan, Moskova’nın, Ukrayna’nın silahsızlandırılması, Nazilerden arındırılması ve bu ülkedeki Rusça konuşanların korunması konusunda ısrar ettiğini, ancak Kiev’in bunların gerçek sorunlar olduğunu inkar ettiğini dile getirdi.

Yine Lavrov, herhangi bir kanıt sunmadan, Batı medyasının savaş suçu iddialarını yayınlamasının ardından Ukrayna’nın “müzakere sürecini tamamen kesmeye çalıştığını” ileri sürdü.

Rusya, Ukrayna’nın Buça kentinde çok sayıda sivilin ellerinin arkadan bağlanarak infaz edilmesi ve bazı toplu mezar görüntülerini “iyi planlanmış trajik bir gösteri” olarak nitelendiriyor. Uluslararası kamuoyu tarafından kınanan olayda Rus askerleri, Buça’da çok sayıda sivili infaz etmekle suçlanıyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.