enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov’dan Batı’ya suçlama: Ukrayna ile müzakereleri raydan çıkarmaya çalışıyorlar

Lavrov’dan Batı’ya suçlama: Ukrayna ile müzakereleri raydan çıkarmaya çalışıyorlar
6 Nisan 2022
766
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı’yı, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereleri rayından çıkarmaya çalışmakla suçladı. Lavrov, Batı’nın bunu, Rus ordu güçlerinin Ukrayna’da savaş suçu işledikleri yönündeki histeri ile yaptığını iddia etti.

Kiev’in yanı sıra Batılı ülkeler, uluslararası medya kuruluşları tarafından toplanan görüntüleri ve tanık ifadelerini, Rusya’nın Ukrayna’nın Buça kasabasında savaş suçları işlediğine dair kanıtlar olarak tanımlıyor. Moskova ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor ve iddiaları, “canavarca bir sahtekarlık” olarak nitelendiriyor.

Batı’yı hedef aldığı suçlama ve iddialarına herhangi bir kanıt sunmayan Lavrov ülkesinin, Ukraynalı ve Rus temsilcilerin geçen hafta Türkiye’de bir araya geldiği ve ‘ilerleme’ olarak nitelendirdiği görüşmelerin hemen ardından ortaya çıkan ‘Buça suçlamalarının’ müzakere sürecini bozmak için zamanlanmış olduğuna inandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir videoda konuşan Lavrov, “Sebebin, yürütülen müzakereleri kesmek için bir bahane bulma arzusu olduğu düşüncesindeyiz“ ifadelerini kullandı.

Rus Bakan, Moskova’nın, Ukrayna’nın silahsızlandırılması, Nazilerden arındırılması ve bu ülkedeki Rusça konuşanların korunması konusunda ısrar ettiğini, ancak Kiev’in bunların gerçek sorunlar olduğunu inkar ettiğini dile getirdi.

Yine Lavrov, herhangi bir kanıt sunmadan, Batı medyasının savaş suçu iddialarını yayınlamasının ardından Ukrayna’nın “müzakere sürecini tamamen kesmeye çalıştığını” ileri sürdü.

Rusya, Ukrayna’nın Buça kentinde çok sayıda sivilin ellerinin arkadan bağlanarak infaz edilmesi ve bazı toplu mezar görüntülerini “iyi planlanmış trajik bir gösteri” olarak nitelendiriyor. Uluslararası kamuoyu tarafından kınanan olayda Rus askerleri, Buça’da çok sayıda sivili infaz etmekle suçlanıyor.

[UHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.