enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”
31 Mayıs 2022
674
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürleşterilmesinin” Rusya için “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyledi.

Moskova’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Fransız TF1 kanalına verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline dair açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Rusya için Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürlüşterilmesinin”, “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyleyerek, bunu “Ukrayna ordusu ve taburlarının Moskova’nın bağımsız devletler olarak tanıdığı Donetsk ve Luhansk’tan çıkarılması” olarak açıkladı. Donbas bölgesi, Donetsk ve Luhansk’tan oluşuyor.

Lavrov Rusya’nın “askeri operasyonlar” yürüttüğü Ukrayna’nın diğer bölgelerinde yaşayanların da gelecekleri konusunda kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Kiev hükümeti Ukrayna’nın Herson bölgesinde da Rusya yanlısı Luhansk ve Donetsk modeline dayalı bir “halk cumhuriyeti” ilanına ilişkin kontrollü bir referandumun yapılacağını tahmin ediyor.

Batı yanlısı muhaliflerin protesto gösterileri ve Ukrayna’da hükümetin devrilmesi sonrasında Rusya yanlısı bu iki bölgede (Luhansk, Donetsk) 2014 yılında “halk cumhuriyetleri” ilan edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna’nın işgal edilmesinden kısa bir süre önce 21 Şubat’ta, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıyan kararnamelere imza atmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlığının iyi olduğunu söyledi
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlığının iyi olduğunu söyledi Fotoğraf: Mikhail Metzel/Sputnik/AP/picture alliance

Putin’in sağlık durumuna ilişkin soru

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov TF1’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin bir sorusu üzerine, “Kendisini ekranlardan gözlemleyebilir performansını okuyabilir, duyabilirsiniz. Mantıklı insanların bu adamda (Putin) hastalık ya da halsizlik belirtileri görebileceğini sanmıyorum” dedi.

Lavrov, Ekim ayında 70 yaşına girecek olan Putin’in her gün kamuoyunun karşısına çıktığını da belirtti.

EK Kaynaklar *dpf, AFP 

[UHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.