enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:21 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:06 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:46 UNESCO Türkiye’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerindeki unsur sayısını 32’ye, çokuluslu dosya sayısı ise 14’e yükseldi.
00:44 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”

Lavrov: Donbas “koşulsuz öncelik”
31 Mayıs 2022
657
A+
A-

MOSKOVA – UHA HABER / Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürleşterilmesinin” Rusya için “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyledi.

Moskova’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Fransız TF1 kanalına verdiği demeçte, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline dair açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Rusya için Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinin “özgürlüşterilmesinin”, “koşulsuz bir öncelik” olduğunu söyleyerek, bunu “Ukrayna ordusu ve taburlarının Moskova’nın bağımsız devletler olarak tanıdığı Donetsk ve Luhansk’tan çıkarılması” olarak açıkladı. Donbas bölgesi, Donetsk ve Luhansk’tan oluşuyor.

Lavrov Rusya’nın “askeri operasyonlar” yürüttüğü Ukrayna’nın diğer bölgelerinde yaşayanların da gelecekleri konusunda kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyledi.

Kiev hükümeti Ukrayna’nın Herson bölgesinde da Rusya yanlısı Luhansk ve Donetsk modeline dayalı bir “halk cumhuriyeti” ilanına ilişkin kontrollü bir referandumun yapılacağını tahmin ediyor.

Batı yanlısı muhaliflerin protesto gösterileri ve Ukrayna’da hükümetin devrilmesi sonrasında Rusya yanlısı bu iki bölgede (Luhansk, Donetsk) 2014 yılında “halk cumhuriyetleri” ilan edilmişti. Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna’nın işgal edilmesinden kısa bir süre önce 21 Şubat’ta, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıyan kararnamelere imza atmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağlığının iyi olduğunu söyledi
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlığının iyi olduğunu söyledi Fotoğraf: Mikhail Metzel/Sputnik/AP/picture alliance

Putin’in sağlık durumuna ilişkin soru

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov TF1’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlık durumuna ilişkin bir sorusu üzerine, “Kendisini ekranlardan gözlemleyebilir performansını okuyabilir, duyabilirsiniz. Mantıklı insanların bu adamda (Putin) hastalık ya da halsizlik belirtileri görebileceğini sanmıyorum” dedi.

Lavrov, Ekim ayında 70 yaşına girecek olan Putin’in her gün kamuoyunun karşısına çıktığını da belirtti.

EK Kaynaklar *dpf, AFP 

[UHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.