enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kuzey Makedonya’da COVID Hastanesinde Yangın: 14 Ölü

Kuzey Makedonya’da COVID Hastanesinde Yangın: 14 Ölü
10 Eylül 2021
327
A+
A-

UHA HABER / Kuzey Makedonya’da COVID-19 hastalarının tedavi gördüğü bir hastanede çıkan yangında en az 14 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de ağır yaralandı. Yangın çıkan hastanenin Kalkandelen Devlet Hastanesi olduğu belirtildi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters)e dayandırdığı habere göre, olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, bazı kişilerin kimlik tespitleri için DNA testi yapılması gerektiğini, hastaların tanınamayacak şekilde yanmış olduklarını açıkladı. Ölenler ya da yaralananlar arasında sağlık çalışanlarının bulunmadığı açıkladı.

Sağlık Bakanı Venko Filipce, yangın sırasında hastanede 26 COVID hastasının tedavi gördüğünü açıkladı. Sağlık Bakanı, ağır yaralı 12 hastanın bir başka hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev de yangının bir oksijen tüpü ya da doğalgaz patlamasından kaynaklandığının düşünüldüğünü açıkladı.

Yangın nedeniyle Kuzey Makedonya’nın bağımsızlık günü kutlamaları da iptal edildi.

Türkiye’den taziye mesajı

Olayın duyulmasının ardından Türk Dışişleri Bakanlığı, bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda “Kuzey Makedonya’da Kalkandelen Devlet Hastanesi bünyesindeki Covid-19 merkezinde Çarşamba gecesi meydana gelen yangında ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralıların bulunduğunu derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Kuzey Makedonya Hükümetine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Kuzey Makedonya’da Ağustos ayının ortasından bu yana COVID-19 vakalarında artış görülüyor. 2 milyon nüfusu bulunan ülkede bugüne kadar 181 binden fazla vaka görülürken 6 binden fazla kişi de COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

[UHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.