enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:57 İstanbul ve Moğolistan Devlet üniversiteleri iş birliğinde yürütülen “Atlılar Kültürü” başlıklı arkeoloji kazı projesinin bu yılki ayağında çalışmalara başlandı.
08:57 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Ailesi, ‘Yaz Buluşması’ için Ankara’da bir araya geldi
06:54 Dünya Avrupa’nın ortasındaki soykırıma sessiz kaldı: Srebrenitsa
00:53 Cumhurbaşkanı Edoğan, “Pek çok tuzağa, oyuna, senaryoya, sinsi saldırıya maruz kaldık”
00:46 Ankara 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti seçildi
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
00:33 Emine Erdoğan: Kadınların emeğiyle şekillenen güçlü yarınlara olan inançla, birlik ve başarı dileklerimle
00:22 ÖSYM Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ikinci ve son oturumu olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi tamamlandı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor
00:04 15 Temmuz’da “Zaferin Adı Türkiye” dünyanın dört bir yanında yankılanacak
00:00 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “PKK’nın tüm yapılarıyla silah bırakması şart”
00:57 MEB’den asılsız LGS iddialarına ilişkin suç duyurusu
00:34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: Bölgeye Huzur Getirecek
00:24 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), ‘Terörsüz Türkiye’ için umut veren gelişmeleri önemsiyoruz
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kazandı, milletim kazandı
00:08 Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi ay sonuna kadar ehliyetlerini yenilemezse, belgeleri geçersiz sayılacak.
18:57 Emine Erdoğan’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı
11:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün bitiyor olması en çok onları rahatsız ediyor”
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kriter’in Şubat Sayısı Çıktı: Yapay Zeka Savaşları

Kriter’in Şubat Sayısı Çıktı: Yapay Zeka Savaşları
16 Şubat 2025
36
A+
A-

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 98. sayısı raflarda yerini aldı.

UHA / İnternational News Agency

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin 98. sayısı çıktı.

6 Şubat depremlerinin üzerinden iki yıl geçti. Yaralar sarılmaya devam ediyor. Bölgedeki gelişmeleri, imar çalışmalarının hangi aşamada olduğunu ve geleceğimizi ilgilendiren çevre sorunlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum detaylarıyla Kriter okuyucularına açıkladı.

Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırma çalışmaları sürerken yeni acıların olmaması herkesin ortak temennisi. Cenay Babaoğlu, dersler çıkarmamız gereken 6 Şubat’ın bütünleşik afet yönetimi açısından değerlendirmesini yaptı.

Menaf Turan, 6 Şubat depremlerinin geride bıraktığı büyük acıların yanında ülke ekonomisine verdiği kayıpların da bilançosunu çıkarırken, Yakup Bulut deprem sonrası yaşanan sosyolojik değişimlerden, Zakir Avşar ise kriz yönetimi ve iletişiminden bahsetti.

Hüseyin Yayman Hatay’daki toparlanmanın altını çizdiği yazısında, o felaket gününden bugüne değişen duygularını paylaştı. Oğuzhan Erdoğan da deprem ülkesi olmanın sorumluluklarını ve alınması gereken önlemleri bir kez daha hatırlattı.

Dünya olarak yeni bir çağa doğru ilerliyoruz; yapay zekâ, elektrikli araçlar ve her gün hızla gelişen teknoloji. Bu hızlı dünyada, Türkiye’nin askersiz savaş çağının hazırlıklarını anlatan Gloria Shkurti Özdemir, kurulacak olan Siber Güvenlik Başkanlığının ihtiyacına dikkat çekti.

Tekno-kutup dünya düzeninde ABD’nin yeni yarı iletken politikasından bahseden Erman Akıllı, bunun ülkemizi ne kadar etkileyeceğini incelerken, Türkiye’nin bağımsızlığı için teknolojide yerli ve milli kapasitenin artırılmasına da vurgu yaptı.

Gazze’de ateşkes kararını konu edinen Tuğçe Ersoy Ceylan, kararda etkili olan İsrail iç dinamiklerini ve Netanyahu’nun siyasi durumunu analiz etti.

İsrail siyasetindeki aşırı sağcı radikal unsurların yeni dönemdeki tesir kapasitesini Emre Karaca aktarırken, bölgesel gerilimlerin Lübnan’daki etkilerini Mustafa Yetim, zor zamanlardan geçen Mısır’ın ekonomik açmazlarını ise İsmail Numan Telci detaylandırdı.

İran ve Rusya arasında imzalanan ortaklık anlaşmasını İsmet Horasanlı arka planıyla analiz etti.

Salih Kaya, Fransa’nın Afrika’da erimeye başlayan gücünü ayrıntılarıyla açıklarken, Tunç Demirtaş Sudan krizinde Türkiye’nin çabalarına değinerek uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Küresel sistemde zorlayıcı Trump etkisini anlatan Kerem Alkin, yeni dönemin AB ülkeleri için de kolay olmayacağına odaklandı. Amerika ve Avrupa ilişkileri tarihine bir yolculuk yapan Mehmet Ayfer Kancı, yeni dönemde Trump’ın Avrupa için planlarını, Avrupa aşırı sağı üzerinden yorumladı.

Trump bürokrasisinin Amerikan tarihinde nasıl bir iz ya da değişime yol açacağını Alp Cenk Arslan masaya yatırdı. ABD’nin yeni oyun planında Suriye yaklaşımını Ozan Ahmet Çetin, Trump’ın Körfez ilişkilerindeki yeni dönem olasılıklarını Mehmet Rakipoğlu kaleme aldı.

Türkiye’nin geçmiş siyasetini hatırlatan Hüseyin Arslan, Türkiye’de elit siyasetin varlığını yorumladı. Geçmiş çalışmalara da değinen Cem Duran Uzun, Dördüncü Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin detaylarına ışık tuttu. Aile Yılı ilanı ile tekrar gündeme gelen nüfusumuzdaki azalma sorununu ele alan Cenk Beyaz, doğurganlığa etki eden faktörlerden bahsetti.

Dijital çağda Türk aile yapısından bahseden Fatih Sinan Esen, algoritmik hegemonyanın gelecek nesillere bıraktığı olumsuz etkileri ve korunma çözümlerine dikkat çekti.

Faruk Taşçı son yaşanan otel faciası üzerinden iş ahlakının önemini bizlere hatırlattı. İnsani ve beşeri bilimlerin tarihini ve amaçlarını da İsmail Güleç anlattı.

Tüm Türkiye’nin yüreğini yakan Bolu’daki yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.