enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Cumhuriyeti’nde yaşanan ‘Yeni bir skandal!’

Kosova Cumhuriyeti’nde yaşanan ‘Yeni bir skandal!’
13 Ağustos 2023
33
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Kosova Cumhuriyet’nin hem içerde hem dışarıda sesi olan, saygın, bağımsız, güvenilir, tarafsız düşünce ve yayın kuruluşu KosovaPort’un kurucu ve köşe yazarı Ercan KASAP, Kosova Başbakanlığı’na bağlı Topluluklar Ofisi’nin, yeni bir skandala imza attığını yazdı.

YENİ BİR SKANDAL…Yazar Ercan KASAP yazısında, Sivil Toplum Kuruluşları (STK)  ve medyalar dahil,  Kosova’da yaşayan azınlıktaki topluluklara hizmet için kurulan Başbakanlık bünyesindeki Topluluklar Ofisi’nin, Türk, Boşnak, Roman, Mısırlı ve Aşkali azınlıklarının hak ve özgürlüklerini çiğnemekte öncü bir rol üstlenmeye başladığını dile getirdi.

Bu kurumun, hukuki  manipülasyonlarla azınlıklara ait  STK’lar ve medyalara hükümet tarafından tahsis edilen mali  desteğinin, çoğunluktaki Arnavut  STK ve medyalarına yönlendirerek, hak ihlallerine bilinçli olarak devam ettiğini yazan KASAP yazısında, şunları aktardı:

“Geçen yıl başlayan azınlıktaki  ya da çoğunlukta olmayan STK ve medyaların projeleri yerine çoğunlukta olan Arnavut STK’larına mali desteklerin kaydırılmasıyla, adeta azınlıktaki topluluklara ait STK ve medyaları bitirme operasyonu için düğmeye basıldı.

Mayıs ayının sonlarında azınlıktaki toplulukları temsil eden STK ve medyalara mali destek amaçlı duyurunun sonuçları tam bir skandala dönüştü. Mali destek alacak projelerle, Kosova’da yaşayan Türk, Boşnak, Mısırlı, Aşkali, Roman ve Sırpların hak ve özgürlüklerinin daha ileriye taşınması, refah düzeyinin artırılması, eğitim kalitesinin yükselmesi,  kültürel yaşamın zenginleştirilmesine katkı sağlamaktı temel amaç.

Ancak, duyuruya projeleriyle katılan toplam 42 STK’dan 39 Arnavut STK’sının, azınlıktaki halkların sorunlarıyla ilgili projeleri onay aldı. Çoğunluk olmayan STK’lardan sadece 3’ü mali destek almayı başarırken, Türkçe medyalardan tek bir medya kuruluşunun projesi desteklendi”.

KosovaPort’un kurucu ve köşe yazarı Ercan KASAP, yaşanan skandalın nedenlerini de şöyle sıraladı:

-Çünkü, azınlıklar için kurulmuş bir Ofis’in duyurusuna çoğunluktaki  Arnavut STK’larının  katılması ve sözde azınlıktaki halkların sorunlarını işleyen projelerin destek görmesi, utanç verici olmakla birlikte hukuka ve etiğe aykırıdır;

-Çünkü, azınlıktaki halkların STK’ları ve medyalarına yönelik hükümetin tahsis ettiği 500 bin Euro’luk fonun yüzde 95’inin Arnavut STK’larına gitmesi, usule uygun olmamakla birlikte, çoğunluk tarafından azınlıklara ayrılan maddi fonları gasp etmektir;

-Çünkü, projeleri değerlendiren Başbakan Kurti’nin sivil personeli tarafından kurulan Projeleri Değerlendirme Komisyonu, ırkçı bir yaklaşım sergilemiş, haksız yere çoğunluktaki STK’ları öncelemekle azınlıktaki toplulukların STK’larına büyük haksızlık yapmıştır.

– Çünkü, Başbakan Kurti’nin sivil personeli, aşırı milliyetçi duygulara yenik düşerek, hukuki oyunlarla  Anayasa ile azınlıklara tanınan hak ve özgürlükleri ihlal etmiştir.

USULSÜZLÜKLER, BAŞBAKANLIK TOPLULUKLAR OFİSİ'NDEN İSTİFA GETİRDİ | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber Portalı

Ercan KASAP, Topluluklar Ofisi  Müdürü Elizabeth Gowing’in, sonunda, başbakanlıkta görevli sivil personelin hazırladığı tuzağa düşürülerek, yapılan usulsüzlüklerle ilgili şikayetlere fazla dayanamayarak ve  görevinden istifa ettiğini yazdı.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka Haberleri - Haber 1

KASAP, bu usulsüzlüklere Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’nın, sert ifadeler içeren yazışmalarla, meclisteki KDTP milletvekilleri Enis Kervan ve Fidan Brina Jılta’nın, Topluluklar Ofisi’nde yüz yüze ayrı ayrı görüşme yaparak, duyuru sonuçlarının iptalini talep ettiğini belirtti.

Devreye, Topluluklardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Boşnak  Emilija Rexhepi ve Yerel Yönetim Bakanı Mısırlı Elbert Krasniqi’nin de dahil olduğunu yazan Ercan KASAP, ancak, duyuru sonuçlarının iptal edilmediğini ifade etti.

Kosova Başbakanı'ndan Sırp azınlıkla gerilimi azaltmak için yeni plan

KosovaPort’un kurucu ve köşe yazarı Ercan KASAP yazısında, “Azınlıklara bu kadar adaletsiz davranan Başbakan Albin Kurti Hükümeti’nin  toplantısında, toplulukları temsil eden Bakanların, mide bulandıran bu skandalı gündeme taşımasının, Türk milletvekilerinden de, diğer azınlık milletvekilleriyle birlikte meclis kürsüsünden, en azından hayal kırıklığına uğratan bu usulsüzlükler konusunda Kosova kamuoyunu bilgilendirmesini, basın toplantısı düzenleyerek medyaya detaylı bilgi vermesini umut ediyoruz”dedi.

Ercan KASAP, ‘YENİ BİR SKANDAL…‘ başlıklı yazısını şöyle noktaladı:

“Azınlık topluluklara pek fazla hassasiyet göstermeyen Başbakan Albin Kurti’yi de hem vicdan muhasebesi yapmaya, hem de azınlık topluluklarına yapılan haksızlıklara son verilmesi için tedbir almaya  davet ediyoruz”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.