Körfez’de Taşlar Yerine Oturmaya Başlıyor!

* Selçuk İnan’ın sistemi işlemeye başladı: Kocaelispor, eksiklerine rağmen deplasmanda da kazanarak yükselişini sürdürüyor.
* İşte detayı!..
UHA / İnternational News Agency
TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency
KOCAELİ, 20 EKİM 2025
Selçuk İnan’ın sistemi işlemeye başladı: Kocaelispor, eksiklerine rağmen deplasmanda da kazanarak yükselişini sürdürüyor.
Zorlu Konyaspor deplasmanına Haidara, Petkoviç, Show ve Wieteska gibi önemli eksiklerle giden Kocaelispor, 90 dakikanın sonunda sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.
Geçen hafta Eyüpspor’u mağlup eden yeşil-siyahlı ekip, bu hafta da Konyaspor’u deplasmanda 3-2 yenerek tırmanışını sürdürdü.
Eksik kadrosuna rağmen galibiyeti koparan Kocaelispor’da, öncelikle teknik direktör Selçuk İnan’ı tebrik etmek gerekiyor. Ligin ilk haftalarından bu yana takımın kaliteli bir kadroya sahip olduğunu, ancak futbolcuların büyük kısmının yeni olduğu için uyum süreci gerektiğini vurgulayan Selçuk Hoca, haftalar ilerledikçe haklı çıkmaya başladı.
Konya’da maçın ilk 45 dakikasında oyunun hâkimi olan Kocaelispor, Tayfur’un golüyle soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.
İkinci yarıda Konyaspor’un baskı kurması bekleniyordu ve nitekim erken golle eşitliği sağladılar. Ancak Kocaelisporlu futbolcular, sahada oyun disiplininden kopmadan, basmadık yer bırakmadan mücadele ettiler.
Habip Keita, Tayfur, Serdar Dursun, Jo ve Agei gibi isimler rakibe göz açtırmadı. Kocaelispor, “beraberliği koruyayım” anlayışıyla değil, galibiyeti hedefleyen bir oyun anlayışıyla sahadaydı. Yeşil-siyahlı futbolcuların birbirine olan desteği ve uyumu, takımın giderek bir bütün haline geldiğini gösterdi.
Özellikle Habip Keita – Tayfur ikilisinin uyumu dikkatlerden kaçmadı. Artık yavaş yavaş Kocaelispor’un “takım olma” sürecinde olumlu sinyaller verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yalnız savunmada Balogh’un daha dikkatli olması gerekiyor. Kart görmeye meyilli bir oyuncu; Selçuk Hoca’nın bu konuda özel bir uyarı yapması yerinde olacaktır.
Konyaspor, 3-1’in ardından yaptığı değişikliklerle farkı 3-2’ye getirdi ve son dakikaya kadar oyunun içinde kaldı. Ancak Kocaelispor cephesinde Selçuk İnan, doğru hamlelerle oyuna müdahale etti; savunma ağırlıklı oyuncularını sahaya sürerek skoru korumayı başardı.
Bu galibiyet, sadece puan anlamında değil, takımın özgüveni ve istikrarı açısından da büyük önem taşıyor.
Gençlerbirliği’nin deplasmanda Beşiktaş’ı yenmesi, ligde hiçbir maçın kolay olmayacağını bir kez daha gösterdi.
Kayserispor’un evinde Samsunspor’a yenilmesiyle birlikte her puanın altın değerinde olduğu haftalardan geçiyoruz.
Kocaelispor, önümüzdeki hafta sahasında Alanyaspor’u konuk edecek. Bu kritik maçta en büyük destekçisi kuşkusuz tribünler olacak.
Konyaspor deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan Hodri Meydan Taraftar Grubu, iç sahada da Alanyaspor karşısında ekstra bir güç oluşturacaktır.Yönetimin, bu tür önemli maçlar öncesinde bilet fiyatları konusunda hassas davranması gerektiğini de belirtmek isterim.
Görünen o ki, Kocaelispor cephesinde taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor.
Selçuk İnan, kafasındaki oyun sistemini sahada uygulayan ve sonuç alan bir takımı inşa ediyor. Kendisi de bu durumdan oldukça memnun görünüyor.
Derler ki: “Zaman en güzel ilaçtır.” Gerçekten de öyle…
Niyetler güzel olunca, akıbet de güzel oluyor.
Kocaelispor’da oyuncuların her hafta üzerine koymaları, disiplinli mücadele etmeleri ve gol yollarındaki sorunları aşmaları hep olumlu gelişmeler.
Önümüzdeki hafta oynanacak Alanyaspor maçını da hasarsız atlatan bir Kocaelispor izleme dileğiyle…
Saygılarımla.