enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:47 Türk sanat müziğinin usta ismi Muazzez Abacı’nın ardından…
10:53 Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde10’a düştü.
00:48 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off etabının kura çekimi, bugün gerçekleştirilecek.
00:42 TRT Akademi’den aralık ayına özel spikerlik ve sunuculuk eğitimi
00:41 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı…
00:30 İçişleri Bakanı Yerlikaya,”2026’da ikinci şark tebligatı yapılmayacak”
00:30 Saraybosna Safarisi: Zengin yabancılar Bosnalı sivillere nasıl ateş açtı?
00:25 Tarım Bakanlığı’ndan sokak lezzetlerine sıkı takip
00:10 Dışişleri Bakanı Fidan,”Kıbrıs Türk halkının huzur, refah ve kalkınmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz”
00:04 Hızlı Tren (YHT) ve anahat tren biletlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim…
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Körfez uzatmalarda güldü!

Körfez uzatmalarda güldü!
4 Kasım 2024
28
A+
A-

Geçen hafta Ankaragücü mağlubiyetiyle 3 puanı Ankara’da bırakan Kocaelispor, Trendyol 1. liginin 11. haftasında saha ve seyircisinin önünde son haftaların flaş ve formda takımı Fatih Karagümrük ile karşılaştı.

Kolay bir maç olmayacağı kesindi, rakip dişli ve ne yaptığını bilen bir takımdı. Biz ise özellikle son iki haftadaki puan kayıplarımız; gerek takımı, gerek oyuncuları ve gerekse teknik kadroyu zor duruma sokmuştu.
İşte bu yüzden 6 puanlık bir maç olarak görünen Fatih Karagümrük maçı Kocaelispor cephesinden çok ama çok önemliydi. Liderliğin devamı veya ortaklığı açısından mutlak 3 puan alınması gereken bir maçtı. Neticede böylesi zor ligde 1 puanın bile altın gibi değeri olan bir sezon yaşıyoruz.
Erzurumspor Amedspor’u yendi ve Kocaelispor ile puan puana gelerek averajla liderlik koltuğuna oturdu.
Hafta içi kulüp başkanı Recep Durul basın mensupları ile bir araya gelerek, kulübün son durumu hakkında merak edilenleri samimi şekilde izah etmişti. Mali açıdan şimdilik 30 milyonluk bir takviyenin takımdaki ödemeler noktasında ciddi katkı sağlayacağını ifade etmişti.
Biz maç ile ilgili analizime dönecek olursam, meslek büyüğüm Uğur Uludağ abim ile birlikte basın tribünündeki yerimizi almıştık. Maç öncesi kolay bir maç olmayacağını, aksine zor ama zevkli bir maç olacağı noktasında Uğur abimle  görüş alışverişinde bulunmuştuk.
Halil Umut Meler’in düdüğü ile maç başlatmış, tribünlerden her iki takıma da yoğun tezahüratlar vardı. Karagümrük taraftarı da kendilerine ayrılan tribünleri doldurmuş takımlarını destekliyorlardı. Kocaelispor cephesinde ise yaklaşık 10 bin taraftar tribünden takıma harika destek veriyordu. Tam bir süper lig kalitesinde maç izledik desek abartı olmaz.
Harika ve tempolu bir maç oldu. İlk yarı net fırsatlar bulduk ama gole çeviremedik. Takıma ciddi bir yükleme yapıldığı bariz şekilde görülüyordu, Ertuğrul Sağlam hoca belli ki oyuncularını bu maça güzel hazırlamış.
Futbolcuların her biri birbirinden istekli ve arzuluydu. Akıcı oyun vardı saha içinde, ceza sahasına girdiğimiz her atak neredeyse tehlike oldu. İkinci yarı golü bulduk ve rakip erken cevap verdi beraberliği yakaladı. Ancak sahada oyundan kopmayan, 3 puanı isteyen bir Kocaelispor vardı.
Ertuğrul Sağlam dan Beşiktaş açıklaması | beIN SPORTS Türkiye - beinsports.com.tr/
Bence Ertuğrul hoca risk aldı ve üç oyuncu birden değişti. Gerçi maçın sonlarıydı ama belli ki maçı ne yapıp edip kopartmak istiyordu. Aşı tuttu ve uzatmalarda oyuna sonradan giren Cektas’ın yaptığı orta ceza sahası içinde pozisyona dönüştü ve Mendes galibiyeti getiren golü attı.
Hafta içi antremanlarda Marcao’nun Karagümrük maçında oynama isteğini Ertuğrul hoca onayladı ve son 20 dakika oyuna aldı. Nazar değmesin yaklaşık bir buçuk aylık tedavi ve özel program kendisine yaramış ve bomba gibi verimli azimli ve istekli Marcao gördük diyebiliriz. Oyunun içindeydi ve katkısı da yüksekti.
Hakkını yememek lazım Oğulcan’ da fırsatçılığını konuşturdu ve yine golünü attı. Tüm takım elinden geleni yaptı ve zorlu Karagümrük maçını 3 puanla atlattık.
Bu arada takıma ayrı bir dokunuşun da olduğu bariz şekilde görülüyordu. Maddi motivasyon sağlandığı oyuncuların hırsından da belli oluyordu. Maç öncesi hafta içi futbolculara yapılan ödemelerin takım üzerinde doping etkisi yapması da moralleri üst düzeye çıkarttığı gözlerden kaçmadı.
Tahir Büyükakın: Dün ne konuşuyorduk, bugün ne konuşuyoruz!
Bu anlamda Büyükşehir belediye başkanımız Tahir Büyükakın’a her zaman olduğu gibi yine teşekkür ediyoruz.
Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Marmara derbisinde de Kocaelispor’umuzdan aynı oyunu ve performansı bekliyoruz. Her zaman Sakaryaspor ile oynadığımız maçlar sadece 3 puan için değil, 3 puanın da ötesinde olmuştur.
Ertuğrul hocamdan talebimiz Sakaryaspor maçının kent ve camia açısından önemini futbolculara ifade etmesidir. Ertuğrul hoca bunun bilincinde olduğunu da biliyoruz ve kendisine güveniyoruz.
Karagümrük maçı galibiyetinin vermiş olduğu moral ve motivasyonun ardından, ” biz değil Sakaryaspor düşünsün ” diyor hepinize saygılar sunuyorum…
Mustafa SALMAN (@mstfslmn41) / X
Gazeteci* Mustafa SALMAN, TÜHA Haber
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.