ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Dijital Baskı Sektörünün Kalbi İstanbul’da Atacak
09:23 UHA / İnternational News Agency’dan şirket haberleri!
08:54 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İBB’de yürütülen yolsuzluk incelemesiyle ilgili polis merkezinde yaptığı açıklamalara erişildi
23:39 Osmanlıda hayır faaliyetleri
23:22 Bakan Tunç: Sokağı karıştıran vandallar tek tek tespit ediliyor
23:02 Kastamonulu ünlü oyuncu Ayşe Ayşin Turan, TRT dizisinde başrolde!
22:40 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik hakaretleri sert bir dille kınadı…
22:28 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolar, altıncı kez Saraçhane’de devam etti…
22:13 TÜBAF’tan Özgür Özel’e tepki: Sağduyuya davet ediyoruz
21:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu cennet vatanı sokak terörüne teslim edemeyiz
21:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in MASAK iddialarına, MASAK’tan tepki geldi
20:48
19:57 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme: 3 inşaat şirketine el konuldu
19:40 Türkiye’de yaşanan toplumsal olayları kışkırtmaya yönelik çağrıda bulunulduğu iddiasıyla Eğitim-Sen’e soruşturma
11:42 Özgür Özel’in Provokatörleri CHP’lileri yaktı: “Nereye yürüyeceksin”
11:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Provokasyonlarla vatandaşlarımızın huzurunu bozmaktan vazgeçin
10:58 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim bizleri sağlık, afiyet ve huzur içinde Ramazan Bayramı’na da eriştirsin.”
10:42 Kocaeli Kartepe’den haberler!
10:07 FIFA 2026 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde Türkiye E grubunda yer aldı
00:48 Batı Trakya Türkleri Meschede’deki iftar sofrasında buluştu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Konya Sanayi Odası’dan (KSO) döküm sektörü için ‘Yeşil Dönüşüm Atağı”: 5 Milyon dolarlık proje

Konya Sanayi Odası’dan (KSO) döküm sektörü için ‘Yeşil Dönüşüm Atağı”: 5 Milyon dolarlık proje
23 Mayıs 2024
16
A+
A-

* Konya Sanayi Odası tarafından hazırlanan, toplam 5 milyon dolar bütçeli ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi’ Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildi.

* Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konyalı dökümcülerin, Ur-Ge projesi ile yeşil dönüşüme uyum süreçlerinin hızlanacağını ve yurt dışı pazarlara daha etkin açılacaklarını vurguladı.

UHA / İnternational News Agency

Konya Sanayi Odası, sektörlere yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Konya Sanayi Odası ve Konya Döküm Kümesi tarafından hayata geçirilen ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi’ Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Kso Başkanı Mustafa Büyük... | Haberler | Medya | Konya Sanayi Odası

[(KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen]

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, (Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesine yönelik değerlendirmelerde bulunarak,  bu proje ile Konya döküm sektörünün yeşil dönüşüm sürecinin daha da hızlanacağını söyledi.

Başkan Mustafa Büyükeğen, Döküm sektörünün Konya’nın en güçlü olduğu sektörlerin başında geldiğini ve sektörün bu gücünü daha da artırmak için çalıştıklarını belirterek, Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasına tabi olacak öncelikli sektörlerden biri olan döküm sektörünün yeşil dönüşüm sürecini desteklemek amacıyla ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Toplam 5 milyon dolar bütçeli ilk projenin, sektördeki 15 firma için onaylandığını hatırlatan Başkanı Büyükeğen, şunları söyledi:

“Proje kapsamında yapacağımız çalışmalar ile Konya döküm sektörünün yeşil dönüşümüne katkı vererek firmaların karbon ayak izlerini azaltmayı ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine geçişlerini desteklemiş olacağız. Böylece sektör sanayicilerimiz, çevre dostu üretim süreçlerine ayak uyduracak ve rekabet güçlerini de artırmış olacak. Döküm sektörümüzden gelen yoğun talep üzerine 27 firmamız için iki yeni Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi başvurusu daha gerçekleştireceğiz.”

Döküm Nedir? Döküm Çeşitleri

3 milyon 750 bin dolar destek

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen,  Toplam 5 milyon dolar bütçeli Ur-Ge projesi kapsamında yapılacak faaliyetler için sektör sanayicilerine yüzde 75 oranında, 3 milyon 750 bin dolara yakın destek verileceğinin altını çizendi.

Başkanı Mustafa Büyükeğen, şunları söyledi:

“Ur-Ge Projemiz kapsamında, firmalarımızın ihtiyaç ve rekabet analizlerini belirleyerek, bunların geliştirilmesine yönelik eğitim, danışmanlık ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Sektör sanayicilerimizin yurt dışı pazarlara daha etkin açılmalarını sağlamak için yurt dışı pazarlama ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Proje ile yapacağımız tüm bu çalışmalar kapsamında Konyalı döküm sanayicilerimize, yaklaşık 3 milyon 750 bin dolara yakın destek sağlamış olacağız. Ur-Ge projemizin sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.