enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Türkiye’nin Gazze’de barış sürecine liderlik etmesi, İsrail’in bölgesel hesaplarını zorluyor…
00:41 Soykırımcı İsrail’den yeni skandal: Yargısız idam
00:32 11. Yargı Paketi bugün Meclis’e sunulacak
00:23 Spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçiliyor…
00:09 Siyasi dalgalanmalara ve yaptırımlara rağmen, İran – Türkiye arasındaki ticaret son yirmi yıldır artış trendinde…
22:11 Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nce bu geceden itibaren Serbest Rota Hava Sahası uygulamaya başlayacak…
21:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet, insanlığa ihanettir!
19:31 Okuma kültürü – Okuma alışkanlığı 
00:58 Katil İsrail şiddetin neticesinde son 2 yılda Filistin topraklarında 33 bin kadın ve kız çocuğu hayatını kaybetti…
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Heyetin, İmralı ziyareti tarihi bir gelişmedir
00:47 MSB: Kadına yönelik şiddetle mücadelede 1 milyonu aşkın personele eğitim verdik
00:46 Yeni bir araştırma: Z kuşağının şifre tercihleri dedelerinden daha kötü
00:46 Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi en üst seviyede sürdüreceğiz
00:41 Yeni Zelanda 2050’ye kadar 2.5 milyon kediyi öldürecek
00:40 Kandil mi İmralı mı? 27 Şubat Çağrısının Güç Dengelerine Etkisi
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazzeli kadınlara yönelik barbarlık hak ettiği tepkiyi görmedi”
00:35 MİT Başkanı Kalın’dan Gazze diplomasisi
00:32 İmamoğlu Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi..
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplumun temeli olan ailelerin de kilit taşı kadındır
00:14 Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir adım daha atıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Konya Sanayi Odası’dan (KSO) döküm sektörü için ‘Yeşil Dönüşüm Atağı”: 5 Milyon dolarlık proje

Konya Sanayi Odası’dan (KSO) döküm sektörü için ‘Yeşil Dönüşüm Atağı”: 5 Milyon dolarlık proje
23 Mayıs 2024
19
A+
A-

* Konya Sanayi Odası tarafından hazırlanan, toplam 5 milyon dolar bütçeli ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi’ Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildi.

* Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konyalı dökümcülerin, Ur-Ge projesi ile yeşil dönüşüme uyum süreçlerinin hızlanacağını ve yurt dışı pazarlara daha etkin açılacaklarını vurguladı.

UHA / İnternational News Agency

Konya Sanayi Odası, sektörlere yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Konya Sanayi Odası ve Konya Döküm Kümesi tarafından hayata geçirilen ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi’ Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Kso Başkanı Mustafa Büyük... | Haberler | Medya | Konya Sanayi Odası

[(KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen]

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, (Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesine yönelik değerlendirmelerde bulunarak,  bu proje ile Konya döküm sektörünün yeşil dönüşüm sürecinin daha da hızlanacağını söyledi.

Başkan Mustafa Büyükeğen, Döküm sektörünün Konya’nın en güçlü olduğu sektörlerin başında geldiğini ve sektörün bu gücünü daha da artırmak için çalıştıklarını belirterek, Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasına tabi olacak öncelikli sektörlerden biri olan döküm sektörünün yeşil dönüşüm sürecini desteklemek amacıyla ‘Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Toplam 5 milyon dolar bütçeli ilk projenin, sektördeki 15 firma için onaylandığını hatırlatan Başkanı Büyükeğen, şunları söyledi:

“Proje kapsamında yapacağımız çalışmalar ile Konya döküm sektörünün yeşil dönüşümüne katkı vererek firmaların karbon ayak izlerini azaltmayı ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine geçişlerini desteklemiş olacağız. Böylece sektör sanayicilerimiz, çevre dostu üretim süreçlerine ayak uyduracak ve rekabet güçlerini de artırmış olacak. Döküm sektörümüzden gelen yoğun talep üzerine 27 firmamız için iki yeni Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi başvurusu daha gerçekleştireceğiz.”

Döküm Nedir? Döküm Çeşitleri

3 milyon 750 bin dolar destek

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen,  Toplam 5 milyon dolar bütçeli Ur-Ge projesi kapsamında yapılacak faaliyetler için sektör sanayicilerine yüzde 75 oranında, 3 milyon 750 bin dolara yakın destek verileceğinin altını çizendi.

Başkanı Mustafa Büyükeğen, şunları söyledi:

“Ur-Ge Projemiz kapsamında, firmalarımızın ihtiyaç ve rekabet analizlerini belirleyerek, bunların geliştirilmesine yönelik eğitim, danışmanlık ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Sektör sanayicilerimizin yurt dışı pazarlara daha etkin açılmalarını sağlamak için yurt dışı pazarlama ve danışmanlık hizmetleri vereceğiz. Proje ile yapacağımız tüm bu çalışmalar kapsamında Konyalı döküm sanayicilerimize, yaklaşık 3 milyon 750 bin dolara yakın destek sağlamış olacağız. Ur-Ge projemizin sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.