enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:37 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:29 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:28 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:21 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:11 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe gel
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Koleksiyoncu” adlı Tiyatro oyunu yarın İzmir Batı Sahne’de…

“Koleksiyoncu” adlı Tiyatro oyunu yarın İzmir Batı Sahne’de…
27 Ocak 2023
1.452
A+
A-

İzmir Tiyatro Atölyesi (İZTİYAT) tarafından İzmir Batı Sahne’de, yönetmenliğini Veysel Sami Berikan’ın üstlendiği “Koleksiyoncu” adlı oyunun ilk gösterimi 28 Ocak Cumartesi günü İzmirli tiyatroseverle buluşuyor.

Bir 2 kişi, sakal, gözlük, iç mekan ve tuğla duvar görseli olabilir

[Tiyatrocu, Yönetmen ve Eğitmen Veysel Sami Berikan]

Veysel Sami Berikan, John Fowles’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Koleksiyoncu“nun; toplumun kadına biçtiği rolleri ve layık gördüğü bir ömür süresinin, hastalıklı bir adamın kaçırıp bir mahzene kilitleyerek aşk beklediği bir kadın ile geçirdiği otuz beş gün üzerinden ihanetlerin tartışıldığını söylüyor.

Berikan, William Wyler’ın yönettiği 1965 yapımı “Koleksiyoncu” film uyarlamasına saygı duruşu olarak sinemanın olanaklarından da faydalanarak sergilenen bu oyunun, insanın kendi içine bakabilmesi ve orada bulduklarıyla yüzleşebilmesi için provake etmek konusunda oldukça iddialı olduğunu ifade ediyor.

Yaklaşık 80 dakikalık oyun “Koleksiyoncuİzmir – Batı Sahne İzmir

Örnekköy Mahallesi, 1847 Sok., No:55A Karşıyaka/İzmir *Coldwell Banker Batı 06.40 Yanı 28 Ocak Cumartesi – 11 Şubat 2023 Cumartesi

Gazeteci* Ataner YÜCE
***
Veysel Sami BERİKAN

İzmir Tiyatro Atölyesi – İZTİYAT

İzmir Tiyatro Atölyesi’ni 2109 yılında, alanlarında uzman ve deneyimli bir grup arkadaşımla birlikte hayata geçirdik. Burada da çeşitli atölyelerin liderliklerini yürütüyorum: Tiyatro ve Oyunculuk, Tiyatro ve İnsanları Anlamak, Tiyatro ve  Davranışları Anlamak, Tiyatro ve Konuşmayı Anlamak, Tiyatro ve Etkilemeyi Anlamak, Meddahlık ve Hikaye Anlatıclığı, ODAK Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi, Fırtananın Renkleri – Kriz Yönetimi – Atölyesi.

(www.iztiyat.com)

          Sunum Sahnesini Yönetmek

Çok uzun zamandır sunum, beden dili, dikisyon, hikaye anlatıcılığı gibi hitabet odaklı eğitimler veriyorum. Bu atölyeyi, hepsinin bir bütün olduğu ve çeşitli tiyatral teknikler ile birlikte daha da etkin olarak hayata geçirilebileceği düşüncesinden hareketle tasarlandım. Bu uzun soluklu bir atölyenin uygulacısı olmanın yanısıra, yine bu çerçevede danışmanlıklar da vermekteyim.

(www.sunumsahnesiniyonetmek.com)

          YANART – Sanat Kurumlarına Özel Danışmanlık

Ülkemizde birbirinden değerli sanat kurumları var elbette. Bazen bunlardan bir bölümü işletme sorunları yaşayabiliyorlar. YANART’ı, böylesi gereksinimleri olan sanat kurumlarına destek vermek amacıyla yine konunun uzmanı arkadaşlarımla birlikte oluşturduk. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

(www.yanart.net)

[UHA Haber Ajansı, 27 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.