enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Zeytinoğlu, kasım ayı dış ticaret verilerini UHA Haber’e değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Zeytinoğlu, kasım ayı dış ticaret verilerini UHA Haber’e değerlendirdi
19 Aralık 2024
18
A+
A-

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan geçici dış ticaret verilerine ilişkin UHA Haber’e değerlendirmelerde bulundu.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 'GEÇEN YILA GÖRE İHRACATIMIZ %7,4 ARTTI'“Kasım ayında ihracatımız 22 milyar 291 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre ihracatımızda yüzde 3.1’lik bir daralma olduğunu görüyoruz. Suudi Arabistan, Mısır gibi pazarlarımızda tekrar ihracat artışları olduğu dönemde Avrupa’daki yavaşlamanın yansımasını görüyoruz. En büyük ticaret partnerimiz Almanya ile ihracatımızda yüzde 3.8’lik gerileme var. En fazla ihracat yaptığımız ilk beş ülkeden ABD ile yüzde 12.6’lık, İngiltere ile yüzde 16.5’luk ve İtalya ile yüzde 13.1’lik artışları da olumlu değerlendiriyoruz. Hedeflerimiz açısından, başta Avrupa olmak üzere hedef pazarlarımızdaki talep artışlarıyla aylık bazda 25-26 milyar dolar seviyelerini görmeyi temenni ediyoruz” dedi.

 ALT KALEMLER

Kasım ayı ithalatına ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, “Kasım ayında ithalat 29 milyar 654 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2.4’lük artış var. Alt kalemlerine baktığımızda; yatırım (sermaye) mallarında yüzde 15.5’lik gerileme,  hammadde (ara mallar) ithalatında yüzde 3.4’lük artış, tüketim malları ithalatında ise yüzde 15.6’lık artış olduğunu görüyoruz. Üretim ve yatırıma yönelik kalemlerde artış olmasını olumlu bulurken, tüketim malları ithalatında daha dikkatli davranılması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.