enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım

Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım
19 Mart 2023
92
A+
A-

Amerika’nın Kızılderili kabilelerinden Muwekma Ohlone üyeleri, depremin ağır hasara yol açtığı Adıyaman’a yardım eli uzattı. Kabile Başkanı Charlene Nijmeh, bir TIR dolusu yardımla kente gelerek depremzedelerle buluştu.

Charlene Nijmeh

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman’a çok uzaklardan yardım eli uzandı. Amerika’nın San Francisco Körfez Bölgesi’nde yaşayan Muwekma Ohlone Kızılderili Kabilesi, Adıyaman’daki depremzedeler için seferber oldu. Kabile üyelerinden toplanan paralarla alınan bir TIR dolusu yardım kente ulaştırıldı. Kabile başkanı Charlene Nijmeh’in eşlik ettiği TIR, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın önüne geldi.

Yardım malzemeleri Nijmeh tarafından burada toplanan depremzedelere dağıtıldı. Onlarca kişi, içinde giyim ve kuru gıda malzemeleri bulunan yardım paketlerinden aldı. Aynı zamanda Yeşil Eğitim Vakfı’nın Kurucusu olan Nijmeh, yardım kampanyasından önce yaptığı yazılı açıklamada, depremin etkilerinin uzun vadeli olacağını söyledi. Uluslararası toplumu yardım için teşvik edeceklerini ifade eden Nijmeh, “Yeşil Eğitim Vakfı ve Muwekma Ohlone Kabilesi olarak bizler, Türk halkının bu krizi atlatmasına yardımcı olmak için üzerimize düşeni yapıyor ve tüm küresel toplumu bu krizi hafifletmek için bir araya gelmeye teşvik ediyoruz” dedi.

“Savaş sonrası gibi”

Yardımları dağıttıktan sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Nijmeh, savaş sonrası gibi bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Daha önce tekstil sektörüyle ticaret yapmak için kente geldiğini ifade eden Nijmeh, “Sanki burada savaş olmuş ve savaş sonrası gibi bir durum var. Kendimi buraya bağlı hissediyorum çünkü burada iş yapan biriyim. İnsanlarla konuşuyorum. Hissettiğim duygular yoğun. İnsanların yaşadıklarını hissedebiliyorum. Felaketten dolayı çok üzgünüm. Döndüğümde yardımların sürmesi için çalışacağım” diye konuştu.

Adıyaman’ın ayağa kalkması lazım

Yardım dağıtımına eşlik eden Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gani Bereket ise yardımseverleri kente yardım etmeye çağırdı. VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Bereket, kentin ayağa kalkması gerektiğini ifade ederek, “Uluslararası yardımseverleri Adıyaman’a bekliyoruz. Sadece gıda yardımı değil sosyal, kültürel ve diğer alanlarda da yardımları görmek istiyoruz. Bu şehrin acilen ayağa kalkması lazım. Dünyanın Adıyaman’a vefa borcu var çünkü önemli bir şehir ve kültür mirası bir şehir” şeklinde konuştu.

Nijmeh, yardımları dağıttıktan sonra kentin değişik bölgelerindeki deprem çadırlarını ziyaret ederek, depremzedelerle biraraya geldi. Nijmeh, Amerika’ya döndükten sonra diğer deprem bölgeleri için de yadım toplayacağını söyledi.

Gazeteci* Mahmut BOZARSLAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.