enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım

Kızılderililerden Adıyaman’daki Depremzedelere Yardım
19 Mart 2023
88
A+
A-

Amerika’nın Kızılderili kabilelerinden Muwekma Ohlone üyeleri, depremin ağır hasara yol açtığı Adıyaman’a yardım eli uzattı. Kabile Başkanı Charlene Nijmeh, bir TIR dolusu yardımla kente gelerek depremzedelerle buluştu.

Charlene Nijmeh

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman’a çok uzaklardan yardım eli uzandı. Amerika’nın San Francisco Körfez Bölgesi’nde yaşayan Muwekma Ohlone Kızılderili Kabilesi, Adıyaman’daki depremzedeler için seferber oldu. Kabile üyelerinden toplanan paralarla alınan bir TIR dolusu yardım kente ulaştırıldı. Kabile başkanı Charlene Nijmeh’in eşlik ettiği TIR, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın önüne geldi.

Yardım malzemeleri Nijmeh tarafından burada toplanan depremzedelere dağıtıldı. Onlarca kişi, içinde giyim ve kuru gıda malzemeleri bulunan yardım paketlerinden aldı. Aynı zamanda Yeşil Eğitim Vakfı’nın Kurucusu olan Nijmeh, yardım kampanyasından önce yaptığı yazılı açıklamada, depremin etkilerinin uzun vadeli olacağını söyledi. Uluslararası toplumu yardım için teşvik edeceklerini ifade eden Nijmeh, “Yeşil Eğitim Vakfı ve Muwekma Ohlone Kabilesi olarak bizler, Türk halkının bu krizi atlatmasına yardımcı olmak için üzerimize düşeni yapıyor ve tüm küresel toplumu bu krizi hafifletmek için bir araya gelmeye teşvik ediyoruz” dedi.

“Savaş sonrası gibi”

Yardımları dağıttıktan sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Nijmeh, savaş sonrası gibi bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Daha önce tekstil sektörüyle ticaret yapmak için kente geldiğini ifade eden Nijmeh, “Sanki burada savaş olmuş ve savaş sonrası gibi bir durum var. Kendimi buraya bağlı hissediyorum çünkü burada iş yapan biriyim. İnsanlarla konuşuyorum. Hissettiğim duygular yoğun. İnsanların yaşadıklarını hissedebiliyorum. Felaketten dolayı çok üzgünüm. Döndüğümde yardımların sürmesi için çalışacağım” diye konuştu.

Adıyaman’ın ayağa kalkması lazım

Yardım dağıtımına eşlik eden Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gani Bereket ise yardımseverleri kente yardım etmeye çağırdı. VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Bereket, kentin ayağa kalkması gerektiğini ifade ederek, “Uluslararası yardımseverleri Adıyaman’a bekliyoruz. Sadece gıda yardımı değil sosyal, kültürel ve diğer alanlarda da yardımları görmek istiyoruz. Bu şehrin acilen ayağa kalkması lazım. Dünyanın Adıyaman’a vefa borcu var çünkü önemli bir şehir ve kültür mirası bir şehir” şeklinde konuştu.

Nijmeh, yardımları dağıttıktan sonra kentin değişik bölgelerindeki deprem çadırlarını ziyaret ederek, depremzedelerle biraraya geldi. Nijmeh, Amerika’ya döndükten sonra diğer deprem bölgeleri için de yadım toplayacağını söyledi.

Gazeteci* Mahmut BOZARSLAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.