enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:26 Elektronik Müziğin Yeni İkilisi Mass Cust’tan Global Vizyonlu İlk Single: “Beginning”…
17:22 KKTC’nde Kumsal Katliamı Nasıl Oldu?
12:37 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan mübarek üç aylar mesajı
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:55 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:44 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:21 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:21 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:10 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı
00:04 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:03 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:02 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
11:19 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
08:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
31 Ekim 2023
28
A+
A-

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, “Kırgız halkı ve şahsım adına, kardeş Türk halkının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbî duygularımla kutluyorum.” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Caparov, Cumhurbaşkanı Caparov'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı - Avrasya'dan - Haber - TRT AvazTürkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne özel video mesaj yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli günün 29 Ekim 1923 olduğunu belirten Caparov, “Bundan tam bir asır önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, kardeş Türk halkının millî birlik ve beraberlik adına ‘Ya istiklal ya ölüm’ sloganıyla Millî Mücadele’yi başlatıp zafere ulaştıkları büyük bir gün.” ifadesini kullandı.

“Geçmiş 100 yıllık tarihin sevinci ve gururuyla millî değerlerden kuvvet alarak özgürlük ve bağımsızlık yolunda gelişmeye ve büyümeye devam edin.” diyen Caparov, Türkiye’nin yüz değil, yüzlerce, binlerce yıl yaşamasını temenni etti.

Kırgızistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Emil Oskonbayev, 29 Ekim tarihinin Türk halkının kahramanca mücadelesini temsil ettiğini belirterek Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü tebrik etti.

Cumhuriyet’in 100. yılını tebrik eden Oskonbayev, “Kırgız Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi ve şahsım adına, kardeş Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin tüm dünyadan takdir gören başarılarına işaret eden Oskonbayev, 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilmesiyle Türk halkının tarihinde yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Oskonbayev, 29 Ekim tarihinin, Türk halkının bağımsızlık uğruna kahramanca mücadelesini temsil ettiğini belirtti.

“Türkiye, bugün hızla gelişen ve en güçlü ülkelerden biridir.” değerlendirmesini yapan Oskonbayev, Türkiye’nin başarılarıyla mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kırgız ve Türk halkları arasındaki ortak değerlere dikkati çeken Oskonbayev, Türk halkına barış ve refah diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.