enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:11 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:10 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:10 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:07 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:06 İstanbul’un Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart..
00:04 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:04 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Yavaş’ın etkinliğinde buluştu, ‘sorun yok’ mesajı verdi

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Yavaş’ın etkinliğinde buluştu, ‘sorun yok’ mesajı verdi
15 Eylül 2022
232
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “HDP’ye bakanlık verilebilir” tartışması sonrasında ilk kez, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın düzenlediği Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli Buluşması’nda bir araya geldi.

Etkinlik sırasında sohbet eden ve oldukça neşeli oldukları gözlenen Akşener ve Kılıçdaroğlu, daha sonra çiftçilerle kameralara poz verdi.

CHP lideri, ittifak olarak iktidara geldiklerinde şimdiye kadar görülmemiş bir çok şeyi dünyaya göstereceklerini belirtti, “Bizim kitabımızda ayrımcılık yok” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim vaatleri arasında yer alan Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli’ni, Bilkent Otel’de CHP ve İYİ Parti lider, yönetici, milletvekilleri ve çitçilerin katıldığı bir etkinlikle kamuoyuna açıkladı.

Toplantıyı ilginç kılan, iki parti arasında “soğuk rüzgarların estiği” konuşulan bir döneme denk gelmesiydi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in iktidara geldiklerinde  “HDP’li bir ismin de bakan olabileceği” yönündeki sözleri siyaset gündeminde oldukça tartışma yaratmış, başta Akşener olmak üzere İYİ Partililer, CHP yönetiminin “parti görüşü olmadığı” yönündeki açıklamalarına  rağmen sert tepki göstermişti.

İki parti arasında bir süredir “adaylık” konusunda da bir çekişme olduğu kulislerde konuşuluyordu.

Zira Kılıçdaroğlu’nun adaylık niyetini “6’lı masanın üzerinde uzlaşması halinde adaylığa hazır olduğunu” söyleyerek ortaya koymasına karşın, İYİ Parti’den açık destek görmemesi ve Mansur Yavaş’ın adaylığına destek veren açıklamalar gelmesi de iki parti arasındaki bir gerilim olduğu yorumlarına yol açıyordu.

Neşeli sohbetle “sorun yok” mesajı

İşte bu gelişmeler nedeniyle gözler iki liderin buluşacağı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğine çevrilmişti.

Etkinlikte Mansur Yavaş kürsüye çıkmadan önce Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun son derece neşeli sohbet ettiği gözlendi. Akşener, seymen gösterisi sırasında da alkışla zaman zaman tempo tuttu, program sonunda da çiftçilerle kameralar karşısına geçerek, bir anlamda “sorun yok” mesajı verdiler.

iki lider

İttifakla iktidar mesajı: ‘Bizde ayrımcılık yok’

Etkinlikte konuşma yapan Kılıçdaroğlu, belediyenin sıvı gübre dağıtmasını bir çiftçinin “görülmemiş şey” olarak nitelendirdiğini belirterek, “Şimdiye kadar görülmemiş aslında çok şeyi, Allah nasip eder, ittifak olarak iktidara geldiğimizde bütün Türkiye’ye de dünyaya da göstereceğiz. Türkiye’yi büyütmek için, Türkiye’yi kalkındırmak için, işsizlik belasından bu ülkeyi kurtarmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

Belediye başkanlarının hizmet götürmek için ellerinden geleni yaptığını, ancak “engellendiklerini ve karşılarına büyük zorluklar çıkarıldığını” belirten Kılıçdaroğlu, “Şunu söylüyorum belediye başkanı arkadaşlarıma; ‘Şikayet etmeyeceksiniz, sizin göreviniz sorunları aşmak ve halka hizmet etmek’. Onu yapıyorlar. Yapmaya devam ediyorlar” dedi.

İktidarın politikaları nedeniyle çitçinin toprağa “küstüğünü” savunan CHP lideri iktidara geldiklerinde “ayrımcılık yapmayacaklarını, köylüyü yeniden milletin efendisi yapacaklarını” söyledi:

“Başkan’ın yaptığı güzel bir şey daha var. Bir çiftçi arkadaşım söyledi; ‘Ayırt etmeden herkese hizmet ediliyor’. Evet, vatandaşlar arasında ayrımcılık olmayacak. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur.

“Oy verir-vermez, o onun tercihidir. Ama siyaset kurumu, o kişiye hizmet götürmek zorundadır, sorununu çözmek zorundadır. Beraber, kucaklamak zorundadır. Var olan sorununu çözdükten sonra onu kucaklamak, dinlemek zorundadır.

“Yeni bir iklime, anlayışa, birlikte yaşama anlayışına, yeni bir sevgiye hepimizin ihtiyacı var.”

Yavaş: En kapsamlı kırsal destek

Projesini anlatmak için kürsüye gelen Mansur Yavaş, Ankara’daki boş alanların yüzde 50’sinin tarıma uygun olduğunu belirterek, “İşte böyle bir ortamda, Entegre Kırsal Kalkınma Modeli’ni hayata geçirdik. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı kırsal desteklerini sağlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ankara’daki park ve bahçelerde kullanılan süs bitkilerinin,  “sözleşmeli üretim” yapan Ankaralı çiftçilerden alındığını anlatan Yavaş, Başkent’te “ithal ağaç ve bitki” dönemini sonlandırdıklarını söyledi. Yavaş 2023 hedeflerini de şöyle anlattı:

“2023 yılındaki hedeflerimizi de belirledik ve şimdiden hazırlıklara başladık. Büyükşehir Belediyemizde yeni kurulan kırsal kalkınma bütçe içi işletmesi ile üreticilerimizin ürünlerinin pazara erişimini hızlandırmak ve daha fazla para kazanmalarını temin etmek amacıyla ürün işleme ve depolama tesisleri ilçelerimizde kurulacak.

“Örneğin Çubuk ve Ayaş ilçelerimize soğuk hava deposu, Beypazarı ve Kızılcahamam ilçelerimize jeotermal kurutma, Kalecik’te köylere üzüm sıkma makinaları gibi tesisleri kazandıracağız.”

Birlikte ayrıldılar

Kılıçdaroğlu ve Akşener toplantı salonundan birlikte ayrıldılar. Çıkışta bir çiftçinin, “Köylünün çok dertleri var” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, Akşener’i işaret ederek, “Dertler var biliyoruz. Elazığ’da, Erzurum’da, İzmir’de öyle, tümünü çözeceğiz. Biraz sabır, az kaldı diyor Sayın Genel Başkanım” yanıtını verdi.

HABER : Ayşe SAYIN

[UHA Haber Ajansı, 15 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.