enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kiev’i yeniden füze ile vuran Rusya uyardı: Ukrayna’ya füze verirseniz daha fazla hedefi vururuz

Kiev’i yeniden füze ile vuran Rusya uyardı: Ukrayna’ya füze verirseniz daha fazla hedefi vururuz
7 Haziran 2022
511
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Rusya, bir aydan fazla bir zaman sonra ilk kez Kiev’i füzelerle vurdu. Saldırıda, bir kişi hastaneye kaldırıldı, Rusya’nın iki bölgeye düzenlediği saldırının ardından oluşan dumanlar kilometrelerce öteden görüldü.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria Kaleniuk

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un haberine göre, Füze saldırılarından biri vagon onarım tesisini hedef aldı ancak Moskova, Doğu Avrupa ülkeleri tarafından Ukrayna’ya gönderilen tankların imha edildiğini söyledi.

Ukrayna demiryolu başkanı Oleksandr Kamyshin, Kiev’in doğusundaki Darnytsia vagon onarım tesisine dört füzenin çarptığını doğruladı, ancak bölgede askeri donanım olmadığını kaydetti.

Putin: Füze verirseniz vururuz

Rus lider Vladimir Putin batılı ülkeler Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler tedarik ederse yeni hedefleri vuracağı tehdidinde bulundu.

Luhansk eyaletinin valisi Serhiy Gaidai, Rusya’nın güçlerini yoğunlaştırdığı doğudaki ana savaş alanı olan Sievierodonetsk’te, Ukrayna kuvvetlerinin şehrin yarısını geri aldıktan sonra topraklarını koruduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy de Sievierodonetsk’in güneyindeki Lysychansk’a ve Soledar’a gitti ve buradaki askeri birliktleri ziyaret etti.

Bu ziyaret 24 Şubat’ta Rus işgalinin başlamasından bu yana Kiev dışına yapılmış sıcak cepheye en yakın temas oldu.

Pazar gecesi yayınlanan bir videoda Ukraynalı askerlere konuşan Zelenskiy, “Hepinizin hak ettiği şey zaferdir ve bu elbette bu en önemli şeydir. Ama ne pahasına olursa olsun değil,” dedi.

Lysychansk ve Sievierodonetsk Luhansk bölgesinde, Soledar ise Donetsk bölgesinde. Her iki bölge de Rusya’nın “özgürleştirme” misyonunda olduğunu iddia ettiği Ukrayna’nın endüstriyel kalbi Donbas’ı oluşturuyor.

Hayat Kiev’de normale dönüyordu

Füze saldırıları, Rus kuvvetlerinin mart ayında başkentten sürülmesinden bu yana normal hayatın büyük ölçüde geri döndüğü Kiev’de savaşın ani bir hatırlatıcısı oldu.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Mykhailo Podolyak Twitter’da yaptığı paylaşımda “Kiev’deki füze saldırılarının tek bir amacı var – mümkün olduğunca çok kişiyi öldürmek” dedi.

Ukrayna, Rusya’nın Kiev saldırısını çok uzakta bulunan ağır bombardıman uçaklarından fırlatılan uzun menzilli füzeler kullanarak gerçekleştirdiğini söyledi.

Pazar günkü saldırı, nisan ayı sonundan bu yana Kiev’e yapılan ilk büyük saldırı oldu.

Rusya son zamanlarda yıkıcı gücünü doğu ve güneydeki cephe hatlarına odakladı, ancak ara sıra Ukrayna’nın askeri altyapısını bozmak ve Batı’nın silah sevkiyatlarını engellemek için düzenlediği kampanyayla başka yerlere saldırıyor.

Ukrayna’ya orta menzilli roket sistemleri gönderilecek

ABD geçen hafta Ukrayna’ya yeni, gelişmiş orta menzilli roket sistemleri göndereceğini söyledi.

İngiltere de benzer şekilde Ukrayna’ya 80 km uzaklığa kadar olan hedefleri vurabilen çoklu roket sistemleri sağlayacağını söyledi.

Putin, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajda, “Washington daha uzun menzilli roketler gönderecek olursa, henüz vurmadığımız hedefleri vuracağız” dedi. Putin ayrıca insansız hava araçlarının etkisi olmadığını ve Rusya’nın “onları fındık gibi kırdığını” söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.