enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 Trump Macaristan’daki zirve planını iptal etti: Putin ile ‘boşa giden bir toplantı’ istemiyorum…
00:51 Başkent Ankara 2026 yılında Türk dünyasının birçok kültürel ve turistik faaliyetlerine ev sahipliği yapacak…
00:40 Türkiye’nin Enerjide Çeşitlilik ve Arz Güvenliği Stratejisi
00:40 Türkiye, iki şehriyle ilk 30’a girerek dünya gastronomi liginde güçlü bir yer edindi…
00:39 TeklifimGelsin’de kredi başvuru hacmi bu yıl içinde 3,5 kat artarak 41 milyar TL seviyesine ulaştı
00:30 Polonya’nın AB Göç Paktı’ndan Muafiyet Tartışması: Dayanışma mı Ayrıcalık mı?
00:28 “KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimleri; Doğu Akdeniz Dengesi ve Jeopolitik Yansımalar”
00:27 Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Durumu Bülteni
00:18 Girişim Koçu Özgül ÖZTÜRK: Kadın çiftçiler geleceği ekiyor
00:17 Ömer Çelik: İsrail’in barbar kararını tümüyle reddediyoruz
00:16 Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Euronews’e konuştu: Türk devletleri AB ile ticari ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor
00:11 Almanya’da Doğuş Çay’ın form sınıfı çayları, “danthron” adlı yasaklı madde içerdiği tesbit edildi…
00:06 Ruh Sağlığını Korumak İlişkilerden Geçiyor
00:04 Dışişleri: İsrail meclisinin Batı Şeria’nın ilhakına yönelik attığı adım yok hükmündedir
00:04 Özel haber: AB, Mısır’a 75 milyon euroluk mali destek paketini açıklayacak
21:53 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP’li 40’ı tutuklu 200 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.
06:48 Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler, öne çıkan projeleri neler?
00:59 ANKASAM İnfografik “Japonya’nın Demir Leydi’si Sanae Takaichi”
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, perdeyi Gebze’ye taşıdı…
00:56 Gazeteci İlhan KARAÇAY: Gazeteciliğin Talihsizliği ve Vefasızlık!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kemal Can Yurttaş: “En büyük gücümü geleneksel kültürden alıyorum”

Kemal Can Yurttaş: “En büyük gücümü geleneksel kültürden alıyorum”
15 Mayıs 2022
1.033
A+
A-

İSTANBUL – TÜHA HABER / Henüz 15 yaşındayken başlayan mutfak serüvenini başarılı şekilde sürdüren ve bugün Aila İstanbul’da Chef de Cuisine olarak görev alan Kemal Can Yurttaş, yerel ürünlerle hikayesi olan lezzetlere imza atıyor. “Bir tarifi yorumlarken en büyük gücümü Türk mutfağının zengin gastronomi mirasından alıyorum” diyen Kemal Can Yurttaş ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Nalan Güneş adlı kullanıcının profil fotoğrafı

Röportaj: Nalan Güneş

Öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz? Mesleğe nasıl başladınız, hangi işletmelerde ve projelerde görev aldınız?

25'inde 'executive şef': Kemal Can Yurttaş1994 yılında İstanbul’da doğdum. Karadenizli bir babanın, göçmen bir annenin çocuğuyum. Şu an Aila İstanbul’da Chef de Cuisine olarak görev alıyorum. Mutfak serüvenim 15 yaşındayken lise eğitimi sırasında başladı ve üniversitede aşçılık bölümünde okudum. Ardından Türkiye’nin ileri gelen otel ve restoranlarında çalıştım. Sırasıyla 2009’da Klassis Hotel, 2010’da Malta Köşkü, 2012’de Conrad İstanbul, 2014’de Rixos Hotels’de çalıştım ve 2015 yılında Alancha İstanbul’un mutfak ekibine dahil oldum. Chef de partie ve sous chef görevlerinin ardından 2018 yılında Executive Chef pozisyonuna terfi ettim ve bu görevde 2020 yılına kadar çalıştım. Alancha ile beraber aynı zamanda, Pernod Ricard’ın dünyada ilk kez Chivas Regal markası için hayata geçirdiği House Of Brothers’ın mutfak şefliğini de yürüttüm. Bu süreçte üniversitelerde mutfak üzerine birçok konferans verdim. 2018 yılında İspanya’daki Basque Culinary Center’da eğitim aldım. Ardından 2019 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olup Türk mutfağı dersleri verdim. 2019 yılında Fransa Havayolları ve Güney Kore Havayolları dergilerinde Anadolu’nun bazı kültürel yemeklerini tanıttım. Yine 2019 yılında BeIN Gurme kanalında 70 serilik bir yemek programı yaptım. 2020’de The Steeve İstanbul’un açılış ekibinde yer alarak mutfak şefliği görevini yürüttüm. 2021 yılında sezonluk devam eden YEK Alaçatı’nın mutfak şefi oldum. Aralık 2021’den bu yana da Aila’da Chef de Cuisine olarak görev yapmaktayım.

Son dönem çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

25'inde 'executive şef': Kemal Can YurttaşSon dönemde Anadolu mutfağı ve hikayesi olan yemekler üzerine çalışmalarıma devam ediyorum. Bir tarifi yorumlarken en büyük gücümü Türk mutfağının zengin gastronomi mirasından alıyorum. Gelenekselliğin kesinlikle uzaklaşılmaması gereken bir kavram olduğuna inanıyorum. Kendi coğrafyamızın bize sunduğu, yıllardır bu topraklarda yaşamış ırkların birikimi Türk mutfağını oluşturmuş. Ve bu kadar fazla kültürün bağlandığı başka bir ülke mutfağı yok. Ne kadar lüks bir restoranda çalışsanız dahi, misafirlere sunduğunuz yemeğin hikayesi ile birlikte geleneksellikten uzaklaşmadan aktarılması gerektiği inancındayım.

https://www.gastronomiturkey.com/haber/kemal-can-yurttas-en-buyuk-gucumu-geleneksel-kulturden-aliyorum-h15170

[UHA Haber Ajansı, 15 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.