enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kazakistan, Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave ‘Transit Geçiş Belgesi’ verecek

Kazakistan, Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave ‘Transit Geçiş Belgesi’ verecek
28 Mart 2021
744
A+
A-

UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazak mevkidaşı Beibut Atamkulov ile video konferans yöntemi ile görüştü.

Bakan Karaismailoğlu, taşımaların ve ticaretin daha fazla akamete uğramaması adına, ilave transit geçiş belgesi sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini bildirirken; Bakan Atamkulov ise Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ile video konferans yöntemi ile görüştü.

İki ülke arasında köklü bir geçmişe dayanan ve kardeşlik ilişkisine dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, Kazakistan ile olan ilişkilere büyük önem atfettiklerinin altını çizdi.

–  Kazakistan ana transit güzergâh haline geldi

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin Orta Asya ülkelerine yönelik taşımalarda Kazakistan’ın ana transit güzergâh olma pozisyonunun devam ettiğini kaydetti.

Görüşmeler çerçevesinde 2020 yılı içerisinde Kazakistan tarafından sağlanan 12 bin adet ilave transit geçiş belgesi için teşekkür eden Karaismailoğlu, taşımaların ve ticaretin daha fazla akamete uğramaması ve bu sorunun tekrar yaşanmaması adına, ilave transit geçiş belgesi sorununa kesin çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.

– Bakan Atamkulov “Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave geçiş belgesi vereceğiz”

Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ise ilave transit geçişler için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, “Türkiye’ye ilk etapta 3 bin adet ilave transit geçiş belgesi vereceğiz” dedi.

Teknik heyetlerin kısa bir süre içerisinde bir araya gelip detayları görüşmesi önerisinde bulunan Atamkulov, Türkiye-Kazakistan kardeşliğinin daha da ileri seviyeye taşıması temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.

İki bakanın, görüşme sonunda mayıs ayı başında “Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı” yapılması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.