enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Temeli atılan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu yaklaşık 240 milyon TL.ye mal olacak

Temeli atılan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu yaklaşık 240 milyon TL.ye mal olacak
28 Mart 2021
387
A+
A-

UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, temeli atılan Şanlıurfa’da proje bedeli 240 milyon TL olan Ceylanpınar- Kızıltepe Yolu’nun 227 metre uzunluğunda 3 adet köprü ve 10 adet kavşak bulunduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, Proje sayesinde mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartları yükseltilecek böylece daha konforlu ve güvenli bir trafik akışı sağlanacağını belirterek, Sınır güvenliğinin temini, askeri birliklerin sevkiyatı ve insani yardım faaliyetlerinin sorunsuz olarak sağlanacağı güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacağını ifade etti.

Şanlıurfa’da Ceylanpınar- Kızıltepe Yolu’nun temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şanlıurfa’nın dünyanın ve Türkiye’nin en önemli bölgesel kalkınma projesi olan GAP’ın merkezi olduğunu aktardı.

Bakan Karaismailoğlu, “Böylesine tarihi ve stratejik bir öneme sahip olan Şanlıurfa’nın tarımının, turizminin, ticaretinin gelişmesi için bugün Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nın açılışını gerçekleştirdik. Diğer yandan Ceylanpınar ile Mardin’in Kızıltepe ilçesini birbirine bağlayan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu‘nun temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

-“Sınır güvenliğinin temini için güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacak”

Ceylanpınar ile Mardin’in Kızıltepe ilçesini birbirine bağlayan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu’nun temelini atmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

“Toplam 61,7 km uzunluğunda olan Ceylanpınar-Kızıltepe yolu 2×1 olarak projelendirilmiştir. Proje bedeli 240 milyon TL olan proje bünyesinde 227 metre uzunluğunda 3 adet köprü ve 10 adet kavşak bulunmaktadır. Proje sayesinde mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartları yükseltilecek böylece daha konforlu ve güvenli bir trafik akışı sağlanacaktır. Sınır güvenliğinin temini, askeri birliklerin sevkiyatı ve insani yardım faaliyetlerinin sorunsuz olarak sağlanacağı güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacaktır.”

-“Şanlıurfa’mızın imarına ve inşasına devam edeceğiz”

Güneydoğu Anadolu Projesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte Şanlıurfa’nın üretkenliğinin ve bereketinin arttığına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, “Şimdi Şanlıurfa’nın alın terini ve emeğini, yollarımızla, köprülerimizle, raylarımızla dünyaya taşıma zamanıdır. Yaptığımız ulaşım yatırımları sayesinde tarım ürünlerimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlarına dağıtımını sağlayarak bölgemizin ekonomik büyümesine önemli bir katkı yapacağız. İnşallah, daha nice projeler ve yeniliklerle Şanlıurfa’mızın imarına ve inşasına devam edeceğiz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.