enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karavanda ÖTV indirimi: “Bir dönüm noktası olacak”

Karavanda ÖTV indirimi: “Bir dönüm noktası olacak”
27 Ekim 2021
1.108
A+
A-

İSTANBUL-UHA HABER / Motorlu karavanlarda sektörün uzun süredir beklediği ÖTV indirimi gerçekleşti.

Yurtta sulh, cihanda sulh(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (NTV)’den aktardığı Arife Selin Gürer’in haberinde, İndirimi ntv.com.tr’ye değerlendiren sektör temsilcilerine göre, yeni düzenleme Türkiye’deki karavan üretimi, ihracatı ve ekosistemi açısından kilit rol oynayacak. ÖTV indiriminin karavan talebini de artırması bekleniyor.

Pandemi döneminde değişen tatil anlayışı sonucu ilginin arttığı motorlu karavanlarda uygulanan ÖTV oranı değişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile, söz konusu taşıtlardan alınan ÖTV yüzde 220’den yüzde 45’e indirildi.

Sektör temsilcileri, yapılan ÖTV indiriminin ardından piyasadaki durumu ntv.com.tr’ye değerlendirdi.

Saly Karavan İş geliştirme ve Yurtdışı Satış Müdürü Tolga Özarslan, “Otomatik vites olmazsa araç kullanmak istemeyen ve bu yüzden motorlu karavan yaptırmayan çok müşterimiz var. Yapılan düzenleme ile müşterilerin istediği özelliklerde olan araçlara erişmesi daha da kolay olacak” dedi.

ÖTV indiriminin satışları artıracağını ifade eden Özarslan, “Örneğin müşteri şu an ikinci elde temiz bir motokaravan arıyor, ancak bulamıyor. Artık bulabilecek. Yeni oranlar sıfır araçlarda seri üretimi artıracaktır” diye konuştu.

ÖTV indiriminin araçların yenilenmesi anlamında da olumlu olduğuna işaret eden Rota Karavan Kiralama kurucu ortağı Mehmet Bülent Şençift, fiyatlar konusunda ise henüz bir şey söylemenin zor olduğunu belirtti.

Şençift, “Yeni kullanıcılar için zevkli olacak ancak dolardaki yükselişle birlikte araç fiyatları da arttı. Piyasada 17 metreküp araçları bulmak biraz zor. Düzenleme, teknik yenilenme anlamında memnun edici” ifadelerini kullandı.

“İHRACAT ARTACAK”

Yeni yasal düzenleme ile uzun vadede üretim bantlarının açılabileceğini belirten Kadıköy Karavan sahibi Eser Tura, ihracatın da canlanabileceğini kaydetti.

Sektördeki merdiven altı üretime dikkat çeken Tura, “herkes kapısının önünde karavan yapıyor, bu duruma standart getirilmesi gerekiyor. Merdivenaltı üretimin önüne geçilmeli” dedi. ÖTV indiriminin standart karavan alıcısını çok etkilemeyeceğini belirten Tura, yurtdışı pazarından seçeneğin artacağını, büyük şirketler karavan yapmaya niyetlenirse bu durumun onlara büyük fayda sağlayacağını söyledi.

“YENİ MÜŞTERİ GRUPLARI OLUŞACAK”

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile ilgili yazılı açıklama yapan Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici ise, düzenlemenin bir dönüm noktası niteliği taşıdığını vurguladı.

Ekici, “Bu gelişme sonucunda önümüzdeki süreçte yeni bir tatil anlayışı ve yeni müşteri gruplarının oluşumuna, oluşacak karavan turizmi ekosisteminde yer alan parkların gelişmesine, yurt içi ve yurt dışı müşterilerin sayısındaki artışa hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bu alanın, üretim çerçevesinde sanayi açısından önemli bir adım olacağına, istihdama ve ihracatçı konumumuza katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 27 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.