enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Karadeniz’deki vaka artışında “mutant virüs” etkisi

Karadeniz’deki vaka artışında “mutant virüs” etkisi
17 Mart 2021
624
A+
A-

UHA HABER / Risk haritasında “çok yüksek riskli” kategoride yer alan Karadeniz’de önlemler üst düzeye çıkarıldı. Artan vakaların nedeni olarak, mutant virüsün etkisi ve insanların tedbirlere tam anlamıyla uymamaları gösteriliyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı DHA’nın haberine göre,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı, 6-12 Mart tarihlerini kapsayan vaka sayısı haritasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller Karadeniz Bölgesi’nde çıktı.

En fazla vaka Samsun’da

“Çok yüksek riskli iller” kategorisinde yer alan Karadeniz’de vaka sayısı en yüksek olan iller sırasıyla Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon olarak belirlendi.

Uzmanlar artan vakalara sebep olarak bölgedeki “İngiliz varyantlı” mutasyonun varlığını ve insanların maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine yeterince uymamasını gösteriyor.

Önlemler arttı

Başta Samsun olmak üzere, vaka oranı yüksek illerdeki cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu dikkat çekiyor.

Bölgede salgın denetim ve kontrollerini üst düzeye çıkaran yetkililer, tedbirlere uyulması çağrısında bulunuyor.

“Virüs değişti, insanlar değişmedi”

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, Karadeniz’de artan önlemlere rağmen vaka sayısında ciddi bir değişiklik olmadığına dikkat çekti.

Bölgede mutant virüsün yaygın olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aydın, ek tedbirler alınması gerektiğini söyledi:

“Burada en önemli olan şey, Karadeniz’de mutant virüs yaygın şekilde hakim. Virüs değişime uğradığı halde insanlarda bir değişim olmaması, sayıların bu şekilde kalmasına sebep oldu diye düşünebiliriz. Aynı hareketleri yaparak farklı sonuç almak pek mümkün değil. O nedenle toplumdan daha farklı davranmalarını beklemek zorundayız veya Karadeniz bölgesi için ek tedbirler almak zorunda olduğumuzu düşünüyorum.”

“Seyahatler denetime tabi tutulmalı”

Aydın, bölge içindeki iller arası seyahatlerin denetime tabi tutulması gerektiğini ve dışarı çıkma zorunluluğu olmayan insanların kalabalıklar arasına girmesini engelleyecek ek önlemlerin alınması gerektiğini savundu.

[UHA Haber Ajansı, 17 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.