enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Türkiye’den Şam’a saldıran soykırımcı İsrail’e sert tepki
00:50 Adalet Bakanı Tunç, DEM Parti heyetini kabul etti
00:43 İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceğiz
00:43 Başsavcı Gürlek’i tehdit davasında İmamoğlu’na hapis cezası
00:34 MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEM Parti heyetiyle görüştü
00:31 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İsrail’in saldırısı bölgesel barışa bir sabotaj
00:23 Dışişleri Bakanı Fidan, işgalci İsrail’in Suriye’yi hedef alan saldırılarıyla ilgili diplomasi trafiği yürüttü.
00:19 Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda düzenlenen “15 Temmuz: Hafıza, Adalet ve Gelecek Paneli”ne katıldı.
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve (BAE) Devlet Başkanı  Al Nahyan huzurunda, iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.
00:07 Ömer Çelik: İsrail’in saldırıları tüm bölge ve dünya için güvenlik tehditidir
22:44 Dışişleri’nden İsrail’e Suriye tepkisi
22:04 Bakan Fidan: İsrail bölgeyi istikrarsızlaştırmak istiyor
08:00 Zorlu Enerji, İsrail’deki Dorad Energy’deki yüzde 25’lik hissesinin tamamını elden çıkarma sürecinde bir adımı tamamladı.
06:59 Yorum: ABD’nin İran’a Yönelik Saldırıları VE Orta Asya’nın Stratejik Konumu
06:58 Yapay Zekanın su tüketimi Su Güvenliğimizi tehdit ediyor mu ?
06:52 Hain Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra toplam 390 bin 354 şüpheliden 113 bin 837’si tutuklandı
00:54 BAE Devlet Başkanı Al Nahyan Türkiye’ye geliyor
00:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ’cü alçaklar sonsuza kadar lanetle, nefretle hatırlanacak
00:25 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmez”
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz tarihimizin en kritik dönemeçlerinden biri oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kanal İstanbul geleceğin projesi

Kanal İstanbul geleceğin projesi
10 Mayıs 2021
520
A+
A-

UHA HABER / İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve Türkiye’nin OECD temsilcisi Prof. Dr. Kerem Alkin, SETA & Kriter Dergisi’nin Yayın Koordinatörü Yusuf Özkır’ın, “Kanal İstanbul şimdilerde gündemde. Türkiye’nin en önemli mega projeleri arasında yer alıyor. Projenin orta ve uzun vadede ekonomiye etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu cevaplandırdı.

Kerem Alkin Türkiye'nin OECD Daimi Temsilciliği'ne atandı | NTVProf. Dr. Kerem Alkin, “Kanal İstanbul’la ilgili olarak da tıpkı 128 milyar zevzekliğinde olduğu gibi hakikaten her bir vatandaşımızın çok basit bir şekilde kendisinin araştırması halinde kolaylıkla ulaşabileceği bilgilerin nasıl çarpıtıldığına ciddi manada şahit olduk” dedi.

Süreci dikkatle takip ettiğini ifade eden Prof. Dr. Alkin, Herkesin bildiği gibi gerek SETA Vakfı’nın Kriter dergisinde gerekse de medyadaki yazılarında, televizyon programlarında, her ortamda Kanal İstanbul’un ülke için neden gerekli ve vazgeçilmez bir proje olduğunu anlatmaya devam ettiğini açıkladı.

Prof. Dr. Kerem Alkin, “Şimdi burada örnek vermek gerekirse, Montrö meselesini gündeme getirenler Türk toplumunun bu konuları araştırmayacağını ümit ederek birtakım yalan kampanyaları yürütüyorlar. Kanalın derinliği 21 metre olacak, buradan siz hangi tankeri geçireceksiniz ki bizi aldatıyorsunuz gibi… Oysa bu sözlerle esas aldatılmaya çalışılan Türk halkı; çünkü Süveyş Kanalı’nın derinliği daha önce 19,5 metreydi. Şimdilerde önemli bir çalışmayla bunu 21,5 metreye çıkarılacak şekilde bir çalışma yapılıyor. Dolayısıyla da bu çalışmayla tankerler geçebilecek hale geliyorlar” dedi.

“O yüzden Kanal İstanbul gibi bir projenin bütün tasarımı yapılırken, genişliği, uzunluğu, derinliği ile ilgili bütün bu mühendislik tasarımı yapılırken, sanki dünyadaki birçok konu atlanıyormuş, atlatılıyormuş gibi bir izlenim verilmesi, bir kere çok ayıp” diyen Prof. Dr. Alkin, şunları söyledi:

“İkinci olarak, bunları anlatanlar ve söyleyenlere benim çok basit bir sorum var; Covid-19 patlamadan evvel dünya yaklaşık olarak 19 trilyon dolarlık küresel ticarete imza atıyordu, şimdi ben dönüyorum insanların çoğuna, Kanal İstanbul’la ilgili olarak tartışırlarken soruyorum, 19 trilyon dolarlık dünya ticareti kaç trilyon metreküp? Cevap yok. Çünkü insanlar bu konuya hiçbir zaman böyle bakmamışlar. 15 trilyon metreküp olduğunu söyleyince, tabi şoke oluyorlar. 15 trilyon metreküp çok büyük bir rakam, şaşkınlık geçiriyorlar doğal olarak. Sonra diyorum ki, Süveyş Kanalı’ndan senede ne kadar geçiyor? Süveyş Kanalı’ndan nerdeyse yılda 1,6 trilyon metreküple 15 trilyon metreküpün yüzde 10’u civarında bir geçiş söz konusu”.

Prof. Dr. Alkin, İstanbul ve Çanakkale boğazları kapasitesinin üzerinde bir gemi geçişiyle senede yaklaşık 40 küsur bin geminin geçişine izin verilen iki kritik önemde su yolunun, buna rağmen Türkiye’nin yaklaşık olarak 45 bin gemiye ve yaklaşık olarak 600 milyar metreküp civarında bir geçişe izin verdiğini kaydetti.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 10 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.