enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Prof. Dr. Seyit Sertçelik “Ermeniler “Soykırım” Yapılmadığını Bizden Bile Daha İyi Biliyor!”

Prof. Dr. Seyit Sertçelik “Ermeniler “Soykırım” Yapılmadığını Bizden Bile Daha İyi Biliyor!”
10 Mayıs 2021
411
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, SETA’nın Kriter Dergisi Yayın Koordinatörü Yusuf Özkır’ın, “ABD’nin 1915 olaylarına yaklaşım biçiminin arka planında ne var, yani bilimsel bir temele mi dayanıyor yoksa ideolojik angajmanlar mı var?” sorusunu cevaplandırdı.

Seyit Sertçelik (@seyitsertcelik) | TwitterProf. Dr. Seyit Sertçelik, Ermeni Sorununu, özellikle 1915 olayının 50. yılına denk gelen 1965’ten itibaren Ermenilerin giderek yaygınlaştırdıkları, Osmanlı Devleti ve Türkiye’ye karşı bir kara propaganda aracı haline getirildiğini açıkladı.

Bu konuda Joe Biden ya da Amerika Birleşik Devletleri kurumları tarafından ortaya çıkarılan herhangi yeni bir belge veya kabul edilebilir bulgular olmaksızın adil olmayan ve tamamen yanlı bir hüküm verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Sertçelik, “Tarihi gerçeklerle bağdaşmayan Ermeni iddialarının ABD Başkanı tarafından temelsiz bir şekilde sahiplenilmesi, aslında tarihi belgelere ve bilimsel yaklaşıma saygı göstermeyen ve ben kabul ettim, oldu bitti kolaycılığından başka bir şey değildir” dedi.

Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Ermenilerin, 1915 olayıyla ilgili ülke arşiv belgelerini ve dönemin tarihi kaynaklarını dikkate almaksızın çoğunlukla kendi anı ve sözlü anlatımlarıyla, bazen de uydurma veya sahte belgelerle “soykırım” oldu suçlaması yaptının altını çizdi.

“Ermeniler, Cumhurbaşkanımızın defalarca ifade ettiği üzere konuyu araştırmak üzere arşivlerinin açılması ve ortak tarih komisyonu kurulması önerimizden kaçmaktadırlar” diyen Prof. Dr. Sertçelik, ““Soykırım” olduğuna gerçekten inansalar, Türkiye’nin bu önerilerini kabul ederler. Kaçıyorlar, zira inanın dünyada kendilerine karşı bir “soykırım” yapılmadığını bizden bile daha iyi biliyorlar. Ermeniler, bütün ülke arşivlerinde iddialarını kanıtlayacak belgeler olmadığını bildiklerinden, Türkiye’nin önerilerini kabul etmemekle iddialarında samimiyetsiz olduklarını da aslında kabul etmiş oluyorlar” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Seyit Sertçelik, şunları aktardı:

“Benim uzun yıllar incelemelerde bulunduğum sekiz Rus arşivinde göz attığım yüzbinlerce varak, belki de milyonun üzerindeki sayfada ve Rus kütüphanelerinde elimden geçen dönemin dergi, gazete ve kitaplarında soykırım olduğunu kanıtlayan bir belge ve bulgu kesinlikle yoktur. Bu arada Rus arşiv belgeleri arasında dönemin Çarlık Rus Dışişleri Bakanlığının yazışmalar yaptığı Batılı devletlerin Dışişleri Bakanlıklarına ait çok sayıda İngilizce, Fransızca başta olmak üzere diğer dillerdeki belgelerin yanı sıra, Ermenilere ilişkin olarak Batı ülkelerinde ve Amerika’da tutulan ve kayda geçen farklı türde belgelerin olduğunu da belirtmek isterim” dedi.

Prof. Dr. Sertçelik, Sadece Birinci Dünya Savaşı döneminde Ermeni, Rus ve Batılı gazete ve dergilerinde kaleme alınan Osmanlı Devleti’ni yıpratmaya ve köşeye sıkıştırmaya yönelik propaganda amaçlı, uzaktan bildirilen, kulaktan duyma ve oldukça abartılı rakamların, günümüzde “soykırım” iddialarına dayanak gösterildiğine dikkat çekti ve  “Oysa sadece dünya savaşı için yayımlanan “Ermeniler ve Savaş” ile “Ermeni Belleteni” isimli dönemin Ermeni dergilerinde 1916-1917’de kaleme alınan çok sayıda makale, köşe yazısı ve haberde ise 1915’te aynı dergilerde yazılan Ermeni kayıplarına ilişkin sayıların doğru olmadığının itiraf edildiği açık bir gerçektir” şeklinde aktardı.

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 10 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.