enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
09:22 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:11 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
06:55 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kamu, akademi, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliğinde bir araya geldi

Kamu, akademi, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliğinde bir araya geldi
3 Aralık 2022
348
A+
A-

Her biri sektörünün önde gelen liderlerinin blokzincir, metaverse, DAO, fintech, siber güvenlik, teknolojide kapsayıcılık gibi konularda sunumlar yaptığı ve bilişim sektöründeki son gelişmelerin masaya yatırıldığı TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan etkinliğin açılış konuşmasında, günümüzde dönüşen ekonomi, toplum ve iş yapış şekilleriyle birlikte dünyamızın da değiştiğine dikkat çekti.

Başkan Levent Kızıltan, “Giderek sanallaşan bir dünyada, sanal toplumlara doğru evrilirken biz de değişmek zorundayız. TÜBİSAD olarak biz de bu toplumsal ve ekonomik dönüşümü Türkiye’de doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek, katkı sağlayabilmek adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi. Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) üyeleri, uzun bir aradan sonra kamu, akademi, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı TÜBİSAD Üye Buluşmaları “Hyperlink” etkinliğinde bir araya geldi.

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, “İklim krizi, kuraklık ve çevre problemleriyle birlikte bu dönüşümü değerlendirmek gerekiyor. Bu dönüşüm bir taraftan çevreye bağlı; çevre de sadece çevresel döngülere değil insani döngülere ve hareketlere de bağlı, bu dönüşümü yaşanan insan göçlerini ele almadan aktarmak mümkün değil. Bu göçler önümüzdeki dönemde sadece ekonomiyle alakalı olmayan, ekonomik dönüşümle de son derece yakından alakalı olan bir değişimi gösteriyor” dedi.

Levent Kızıltan, gelişimin ve kalkınmanın önündeki en büyük engellerden olan dünyadaki refahla ilgili uçurumun, fakirle zengin arasındaki uçurum artmaya devam ettikçe göç dalgalarının da yaşanacağını, Ekonomik gelir eşitsizliklerinin kalıcı ekonomik krizlere sebep olacağını dile getirdi.

“Sadece makroekonomik yaklaşımlar ve problemler değil, kalabalık dünya nüfusunun gıda ihtiyaçlarının karşılanması, tarımda teknolojik gelişmelerin ve yatırımların artması da gerekiyor” diyen Başkan Levent Kızıltan, şunları söyledi:

“Böylesi bir değişimden geçerken bu ülkenin en büyük sermayesinin gençler olduğunu da unutmamalıyız. Bu sermayeyi korumak için Türkiye’deki gençlerin maaş ve çalışma şartlarını yurt dışındaki iş ortamının sağladığı avantajlardan daha cezbedici hale getirmeliyiz. Ayrıca teknoloji geliştirme bölgeleri ve genç istihdamından yola çıkarak teknoloji şirketlerine sağlanması gereken avantajları da göz önünde bulundurmak, gündemde tutmak lazım. Hepimizin gelecekle ilgili biraz daha fazla düşünmesi ve katkıda bulunmak için aksiyon alması gerekiyor. Çünkü giderek sanallaşan bir dünyada, sanal toplumlara doğru evrilirken biz de değişmek zorundayız.

TÜBİSAD olarak biz de bu toplumsal ve ekonomik dönüşümü Türkiye’de doğru bir şekilde gerçekleştirebilmek, katkı sağlayabilmek adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hızlanan teknolojik dönüşümler mevcut yönetim modellerinin çok önünde gidiyor. Psikoloji, sosyoloji, toplumsal gerçekler uyumsuz hale geliyor. Bizler, teknolojiyi yaşayanlar ve yayanlar olarak toplumsal dönüşümde de rol almalıyız. Ancak, doğaya özen, insana saygı ve sürdürülebilirlik, eşitlik, özgürlük olmazsa olmazlar. Yön verenlere destek olmalıyız. Bilimin ve teknolojinin geleceği şekillendirmesi, teknolojiyle oluşan değişim dalgasında öncü bir sektörün yer alması, sektörün katkısı ve yaptıkları ile Türkiye’nin öncü ülkelerden birisi olmasını sağlamak lazım. Artık yeni ve farklı şeyler söylemek lazım.”

 Pandeminin başlangıcından sonra ilk kez yüz yüze düzenlenen etkinlikte her biri sektörünün önde gelen liderleri; blokzincir, metaverse, DAO, fintech, siber güvenlik, teknolojide çeşitlilik ve kapsayıcılık gibi konularda sunumlar yaparken İTÜ Teknokent ve YTÜ Teknopark’ta faaliyet gösteren startup’lardan yetkililer de girişim dünyasını yakından ilgilendiren son gelişmeleri aktardı.

Bilişim sektöründeki son gelişmelerin de değerlendirildiği etkinlikte düzenlenen “Web 3.0 – DAO ve Finans”, “Web 3.0 – Blockchain – Metaverse – GameFi”, “Siber Teknolojiler ve Güvenlik” ve “Teknoloji Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” konulu panellerde uzmanlar sektörlerindeki son gelişmeleri katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca özel olarak oluşturulmuş “TÜBİSAD Üye – Startup Buluşma Alanı”nda etkinlik boyunca TÜBİSAD Üye firmaları ile İTÜ Arı Teknokent ve YTÜ Yıldız Teknopark’tan start-up’lar görüşmeler gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen 63 farklı toplantıda; ERP, siber güvenlik, sürdürülebilirlik, yapay zeka, oyun, sağlık, tarım, bankacılık ve finans alanlarında faaliyet gösteren startup’lar yer aldı. Ceren Şahin adlı kullanıcının profil fotoğrafı HABER : Ceren ŞAHİN

***

TÜBİSAD HakkındaBilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), 1979 yılında kurulmuştur. Ülkemizde, bilgi teknolojileri, telekomünikasyon, yeni medya, internet ve tüketici elektroniği alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin güçlü ortak sesini temsil etmektedir. Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe yüce 95’in üzerinde bir paya sahip olan, 200’e yakın TÜBİSAD üyesi şirket, Türkiye’de yıllık 189 milyar liralık ticaret hacmini yönetmektedir. http://www.tubisad.org.tr/

[UHA Haber Ajansı, 3 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.