enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, memur ve emekliye sadaka verildi…

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, memur ve emekliye sadaka verildi…
6 Ocak 2023
1.574
A+
A-

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, memur ve emekliye verilen yüzde 30’lu zamla sadaka verildiğini söyleyerek, yaşanan hayat pahalılığının acısının memur ve emeklinin çekmeye devam edeceğini belirtti.
Edirne’den TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)nın haberine göre, Başkan Tütüncü, memur ve emekliye verilen yüzde 30 oranındaki zammı değerlendirdi.
Memur ve emeklinin hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Serpil Tütüncü, bu rakamın milyonlarca emekliyi ve memuru memnun etmesinin mümkün olmadığını belirterek, bu zammın açlık ve sefalet zammı olduğunu söyledi.
Bu zammın Memur ve emeklinin sabrını taşırdığına dikkat çekerek, “Kabul edilemeyecek olan bu zam oranı iktidarın sadece kendini düşündüğünün de bir göstergesidir. Bastırılmış enflasyonun dahi yüzde 64 çıktığı bir ülkede bu zam oranı akla ve mantığı sığmıyor. Çetelere para akıtanlar memur ve emekliyi üvey evlat olarak gördüğü bir kez daha ortaya çıktı. Vatandaş bu zamlarla her gün bir simit ve çay bile içse ay sonunu getiremez” dedi.
En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Tütüncü, “En düşük emekli maaşının 5 bin 500 lira olduğu açıklandı. Bir ailenin bu parayla geçinmesi mümkün değildir. En düşük emekli maaşının bir an önce asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekmektedir.  Milleti her gün fakirleştiren bu zihniyet sonunun geldiğinin farkında bu zamlar zaten bir, iki ay sonra eriyecek, emekliler ve emekçiler sefalete terk edilecek.” diye konuştu.

Gazeteci* Bülent AYAN

[UHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.