enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya: Berlusconi’nin ‘yakın dostu’ Putin’e dair sözleri ve ikilinin hediyeleşmesi tartışılıyor

İtalya: Berlusconi’nin ‘yakın dostu’ Putin’e dair sözleri ve ikilinin hediyeleşmesi tartışılıyor
20 Ekim 2022
691
A+
A-

İtalya’da eski başbakanlardan ve Forza Italia (FI) partisi lideri Silvio Berlusconi’nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “yeniden bağlantı kurduğunu” ve hediyeleştiklerini söylediği ses kaydı tartışmalara yol açtı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin EuroNews’den aktardığı  ‘AP, AA’ Ek kaynaklı haberine göre,Putin ile yakın dostluğu herkes tarafından bilinen Berlusconi’nin partisinin parlamenterleriyle yaptığı kapalı grup toplantısında sarf ettiği belirtilen bazı sözler ülkede gündem oldu.

La Presse ajansının sitesinde yayınlanan ses kaydına göre Berlusconi, “Ben Başkan Putin ile yeniden bağlantı kurdum. Benim doğum günüm dolayısıyla bana 20 şişe vodka ve çok hoş bir mektup gönderdi. Ben de kendisine Lambrusco şişeleri ve aynı şekilde hoş bir mektup gönderdim. O, beni ilk 5 dostundan biri olarak açıklamıştı.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kayıtta, “Rus bakanlar pek çok kez farklı etkinliklerde bizim onlarla savaşta olduğumuzu söylediler çünkü Ukrayna’ya silah ve mali yardım yapıyoruz. Ben kişisel olarak görüşümü açıklayamam çünkü basına anlatılırsa bu felaket olur ancak ben çok, çok ama çok endişeliyim.” ifadeleri yer aldı.

ANSA ajansının haberinde de Berlusconi’nin aynı toplantıda, Ukrayna’nın NATO’ya girmesine dair değerlendirmelerde bulunmuş olabileceği, böyle bir şeyin gerçekleşmesi halinde bunun “dünya savaşı” anlamına gelebileceğini söylediği ifade edildi.

Söz konusu ses kaydının basına düşmesi, ülkede gündem olurken, Berlusconi ve partisi FI’den yalanlama geldi.

Meclis çıkışında gazetecilerin bu sözleri sorması üzerine Berlusconi, “Putin ile yeniden bağlantı mı kurdum? Hayır, sadece bir hikaye.” dedi.

FI Başkan Yardımcısı Antonio Tajani bir açıklama yaparak, “Putin’in Berlusconi’ye doğum günü hediyesi olan şişeler mi? Bu eski bir hikaye, 2008’den.” dedi.

Bu arada, bazı basın organlarında da Berlusconi’nin 29 Eylül’de 86’ıncı yaşını, Putin ise 7 Ekim’de 70’inci yaşını kutladığına dikkat çekildi.

Silvio Berlusconi, 23 Eylül’de de bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Putin’in Ukrayna’da “savaşa itildiğini” ifade ederek, şunları söylemişti:

“Aslında askerlerin bir haftada Kiev’e girmesi ve Zelenskiy hükümetinin yerine başka iyi insanlar getirip bir hafta sonra geri gelmesi gerekiyordu. Bunun yerine Batı’nın her türlü silahıyla donatılmış beklenmedik bir direnişle karşılaştılar.” yorumunu yapmıştı.

Forza Italia liderinin bu sözleri de o dönem tartışma konusu olmuştu.

Berlusconi’nin son açıklamalarına tepkiler

Ana muhalefetteki Demokratik Parti’nin (PD) lideri Enrico Letta da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Berlusconi’nin ifadelerine tepki gösterdi.

Letta, “Bu şaka değil. İtalya’nın bu yeni çoğunluk partileriyle Rusya’ya karşı belirsiz bir konuma kayma riski var.” ifadesini kullandı.

5 Yıldız Hareketi lideri Giuseppe Conte, Berlusconi’nin ifadelerine tepki gösteren isimlerden oldu.

Conte de ülkede kurulması beklenen sağ koalisyon hükümetinin bu açıklamalar doğrultusunda ilerlemesine izin vermeyeceklerine işaret ederek, “Parlamentoya yeni sunulan kürtaj karşıtı yasa tasarısı, Berlusconi’nin Putin ile balayı… İtalya’yı bu yönde yönetmek istiyorlarsa bir duvara toslayacaklar.” yorumunu yaptı.

Berlusconi ve partisi FI’nin, ülkede 25 Eylül’de yapılan seçimlerden zaferle çıkan Giorgia Meloni’nin liderliğindeki sağ ittifakın kuracağı hükümette yer alması bekleniyor.

[UHA Haber Ajansı , 20 Ekim 2022]
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.