enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Gazze sadece Filistinlilerin meselesi değil, bütün ümmetin ve insanlığın ortak ve adil davası”
00:53 Almanya’nın Nürnberg kentinde Kırım Örgütleri Asamblesi adlı yeni bir platformun kuruluş kongresi gerçekleşti…
00:50 ABD uşağı katil İsrail’in sinsi işgal stratejisi: Çoban karakolları
00:45 Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinde altıncı toplantı yapıldı
00:35 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
00:25 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Denizli’de “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde konuştu
00:13 Cevdet Yılmaz: “Terörsüz Türkiye önemli mesafeler katetti”
00:10 İletişim Başkanı Duran: Demokrasimize yönelik her türlü tehdidin karşısında durmaya devam edeceğiz
00:02 YSK’dan CHP açıklaması: Gerekçeli karar duyuruldu
00:01 Bu darbeler tarihini biz tarihe gömdük ve sona erdirdik.”
02:35 Serdar Dursun Kocaelispor’a imza attı.
00:50 Moskova’da Türk iş dünyası Crocus Expo fuarına katıldı
00:44 Geleceğin sanayisi dijital ve yeşil dönüşümle şekilleniyor
00:44 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den afetzedelere 10 milyon TL destek
00:41 “İslamî ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze” Konferansı Kapanış Basın Bildirisi
00:31 MSB: Tüm imkanlarımızla Katar’ın yanındayız
00:08 Cevdet Yılmaz: CHP, iç kavgayı toplumun tamamına yansıtmaya çalışıyor
00:06 Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) ödül töreni ve sergisi 13 Eylül’de New York’ta
11:38 Türk-İsrail savaşı zaten yaşanıyor!
10:15 Yeni Bir Kocaelispor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İtalya Başbakanı Meloni Avrupa Parlamentosu seçimlerinin adayı

İtalya Başbakanı Meloni Avrupa Parlamentosu seçimlerinin adayı
6 Mayıs 2024
36
A+
A-

Partisinin kökenleri Benito Mussolini’nin Faşist ideallerine dayanan Meloni, muhalefetteyken İtalya’nın Euro Bölgesi’nden çıkması çağrısında bulundu ve 2022’de seçilmesi bazı Avrupa başkentlerinde endişelere yol açtı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa temsilcisi deneyimli Gazeteci Tuba Nur TÜRKELİ’nEuroNews’e dayandırdığı haberinde, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İtalya’nın Kardeşleri Partisi’ne (FdI) desteği arttırmak amacıyla haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olacağını bildirdi.

Meloni, seçilmesi halinde ise milletvekili koltuğuna oturmayacağını ifade etti.

Avrupa genelinde 6-9 Haziran tarihlerinde yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri, 18 aylık sağcı koalisyon için önemli bir güç testi niteliği taşıyor.

Meloni, AB politikalarını belirlemek ve kampanyayı başlatmak üzere sahil kenti Pescara’da düzenlenen parti konferansında tezahürat yapan partililere seslendi.

Giorgia Meloni, “İtalya’da yaptığımızı Avrupa’da da yapmak istiyoruz. Merkez sağ güçleri bir araya getiren ve solu muhalefete gönderen bir çoğunluk yaratmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Partisinin kökenleri Benito Mussolini’nin Faşist idealine dayanan Meloni, muhalefetteyken İtalya’nın Euro Bölgesi’nden çıkması çağrısında bulundu ve 2022’de seçilmesi bazı Avrupa başkentlerinde endişelere yol açtı.

Ancak göreve geldikten sonra özellikle Ukrayna ve Orta Doğu gibi dış politika konularında genel olarak Avrupa yanlısı, ortodoks bir çizgi izledi.

Son kamuoyu yoklamalarına göre partisi yüzde 27’lik destek oranıyla İtalya’nın en popüler partisi konumunda.

Muhalefetteki Demokratik Parti (PD) yaklaşık yüzde 20, sol eğilimli 5 Yıldız Hareketi ise yüzde 16 oy oranına sahip.

Meloni, AB seçimleri için İtalya’nın beş seçim bölgesinin tamamında İtalya’nın Kardeşleri için oy pusulasındaki ilk isim olacak. Ama başbakan olması hasebiyle, mesaisinin “tek bir dakikasını” bile kampanya için kullanmayacağı sözünü verdi.

Demokratik Parti lideri Elly Schlein de geçen hafta aday olacağını açıklamıştı.

Keza iktidardaki koalisyonda yer alan merkezci Forza Italia Partisi lideri Antonio Tajani de aday olacağını duyurmuştu.

Her üç lider de siyasetle çok az ilgilenen ancak parti liderlerinin isimlerinin oy pusulasında olması dolayısıyla oy verme potansiyeli bulunan seçmenleri sandığa çekmek için aday olduklarını belirtiyor.

Giorgia Meloni kimdir?

İlk kez 2006 yılında İtalya Temsilciler Meclisi’ne seçilen 1977 yılı doğumlu Giorgia Meloni, 2012 yılında siyasetçi arkadaşları Ignazio La Russa ve Guido Crosetto ile birlikte aşırı sağcı, neo-faşist, milliyetçi muhafazakar çizgideki İtalya’nın Kardeşleri Partisini kurdu.

Meloni, 2014 yılında parti başkanı oldu ancak o yıl Avrupa Parlamentosu üyeliğine seçilemedi.

Bir çocuk annesi olan Meloni, eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin evlat edinmesine karşı duruşuyla biliniyor.

Meloni’nin başında bulunduğu parti, yasa dışı göç konusunda ‘sıfır tolerans’ yaklaşımına sahip ve bu minvaldeki AB anlaşmalarının yeniden müzakere edilmesini istiyor.

“Post-faşist” olarak nitelenen İtalya’nın Kardeşleri Partisi, yasa dışı göçmenlere dikkat çekiyor ve “Avrupa’nın İslamlaşması” iddiasını dillendiriyor.

İtalya Anayasasının, ülke hukukunu Avrupa hukukundan üstün tutacak şekilde değiştirilmesini destekliyor.

Meloni’nin İtalyan siyasetinde üst düzey göreve gelen ilk kadın olarak tarihe geçme arzusu taşıdığı biliniyor.

Almanya'daki seçimler Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ'ne emanet

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.