enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
00:20 İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Steve Witkoff ile temas kurmadığını söyledi.
00:18 Irak’ta ABD’nin karşı çıktığı Nuri Maliki kimdir?
00:08 Davos’ta geç gelen itiraf
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsviçre’de otel, restoran ve kafelerden aşısızlar için ayrı alan oluşturma baskısı

İsviçre’de otel, restoran ve kafelerden aşısızlar için ayrı alan oluşturma baskısı
7 Ekim 2021
716
A+
A-

UHA HABER / İsviçre’de 13 Eylül’den bu yana yürürlükte olan uygulamaya göre aşı olmayan, koronavirüsten iyileşen veya testi negatif çıkanlar barlara, restoranlara ve diğer kapalı mekanlara giremiyor.

Mustafa Kemal AtatürkBu yasa nüfusun önemli bir bölümünün önlem uygulanmadan önce aldıkları hizmetlerden yararlanmasını engelliyor. Ancak, bazı işletmeler bu gereksinimi aşmanın bir yolunu bulduklarını düşünüyorlar.

İsviçre’deki restoranlar, oteller ve kafeler aşısızlar için ayrı alanlar oluşturabilmeyi talep ediyor.

AP’nin aktardığı bilgilere göre bazı İsviçreli oteller, restoranlar ve ofis kantinleri, Covid-19’a karşı aşılanmamış kişilere farklı alanlarda hizmet verilmesi için baskı yapmaya başladı.

Bazılarında hali hazırda iki grubun birbirine karışmaması için zaten ayrı alanlar uygulanıyor ancak bunun ülke genelinde bir düzenleme ile uygulanması talep ediliyor.

Son olarak kamu yayıncısı İsviçre Radyo ve Televizyonu (SRF), ofis kantinini sertifika sahipleri ve sertifika sahibi olmayanlar için ayrı alanlara ayırdığını duyurdu

Farklı renklerde bilezikler

Başka bir kuruluş olan Spiez, Bern’deki Hotel Seegarten Marina, artık misafirlerinin aşılı, iyileşmiş, test edilmiş veya sertifikasız olmalarına bağlı olarak bileklerine özel renkli bilezikler takmalarını şart koştuğunu açıkladı.

AdvertisementBileziğin rengine bağlı olarak müşteriler oteldeki farklı imkanlardan yararlanabiliyorlar veya erişimleri sınırlandırılıyor.

Bir müşteri, veri koruma açısından sorun teşkil ettiğini öne sürerek bu önlem hakkında kamuoyu önünde şikayette bulunsa da otel müdürü Ernst Fuhrer, müşterilerinin yaklaşık yüzde 95’i tarafından bu yöntemin kabul edildiğini ve beğenildiğini söyledi.

Bir otel misafiri İsviçre haber sitesine 20 Minutes’a verdiği demeçte, “Aşılananlar sarı, test edilen kişiler mor bir bilezik alıyor ve Covid-19 sertifikası olmayan müşterilerinki ise pembe oluyor” dedi.

“Kış geliyor müşteriler dışarıda oturamayacak”

Şu anda Covid-19 sertifikası olmayan kişiler restoran teraslarında dışarıda yiyip içebiliyor. Ancak kış yaklaştıkça insanlar dışarıda oturmaya daha az istekli olacaklar.

Gastro Zürich Şehri Başkanı Urs Pfäffli, mevcut durumda aşılı ve aşısız misafirler için ayrı odaları “çok iyi ve hassas bir çözüm” olarak görüyor ve “Birçok restoranın birkaç odası var, bu yüzden bu herhangi bir çaba harcamadan yapılabilir” diyor.

Restoran endüstrisinin çatı kuruluşu olan Gastrosuisse de bu hareketten yana. Grubun sözcüsü Daniela Kimmisch, “Aşılanmamış müşterilere hizmet verebileceğimiz alanlar ve zamanda yaratabiliriz. Bu herkes için kazan kazan olur.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2021]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.