enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in ‘çok katmanlı’ savunma sistemleri neler ve ne kadar etkili?

İsrail’in ‘çok katmanlı’ savunma sistemleri neler ve ne kadar etkili?
15 Nisan 2024
28
A+
A-

İsrail’in İngiltere ve ABD’nin desteğiyle kurduğu ‘çok katmanlı’ savunma sistemi son yıllarda oldukça etkili olduğunu gösterdi.

UHA / İnternational News Agency

İsrail hava savunma sistemi, İran’a ait 300’den fazla insansız hava aracı ve balistik füze saldırısına karşı gece boyunca ‘mesai yaptı’ ve füze ile İHA’ların yüzde 99’unun havada imha edildiği açıklandı.

İsrail ordusu, Necef çölündeki Nevatim askeri üssün hafif derecede zarar gördüğünü ancak buradaki sistemlerin çalışır durumda olduğunu bildirdi.

İsrail’in ABD ve İngiltere’nin desteğiyle kurduğu savunma sistemi, İran saldırısı karşısında ciddi hasar almasını ya da kayıp vermesini önledi.

İşte İsrail’in ‘çok katmanlı’ hava savunma sistemi:

Arrow: ABD ile birlikte geliştirilen bu sistem, İran’ın Cumartesi günü fırlattığını söylediği balistik füzeler de dahil olmak üzere uzun menzilli füzeleri önlemek için tasarlandı.

Atmosfer dışını tarayan Arrow, mevcut savaşta Yemen’deki Husi militanları tarafından fırlatılan uzun menzilli füzeleri engellemek için de kullanıldı.

David’s Sling: Yine ABD ile birlikte geliştirilen David’s Sling, Lübnan’daki Hizbullah’ın sahip olduğu gibi orta menzilli füzeleri önlemekle görevli.

Patriot: Amerikan yapımı bu sistem İsrail’in füze savunma sisteminin en eski parçası.

1991’deki Birinci Körfez Savaşı sırasında Irak’ın o dönemdeki lideri Saddam Hüseyin tarafından ateşlenen Scud füzelerini engellemek için kullanıldı.

Patriot şimdi insansız hava araçları da dahil olmak üzere füzeleri imha etmek için kullanılıyor.

Demir Kubbe: ABD’nin desteğiyle İsrail tarafından geliştirilen bu sistem kısa menzilli roketleri düşürme konusunda oldukça etkili.

2010’lu yılların başlarında devreye girdiğinden bu yana binlerce roketi imha etti.

Hamas ve Hizbullah’a karşı yürütülen savaş sırasında da binlerce roketin İsrail topraklarına düşmesini engelledi.

İsrail, Demir Kubbe’nin yüzde 90’ın üzerinde bir başarı oranına sahip olduğunu söylüyor.

Demir Işın: İsrail lazer teknolojisi ile gelen tehditleri engellemek için yeni bir sistem geliştiriyor.

İsrail bu sistemin mevcut sistemlere göre çok daha ucuz olması nedeniyle oyunun kurallarını değiştireceğini söylüyor. Ancak henüz operasyonel değil. (Dış Haberler Servisi)

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.