enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:00 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:54 AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
00:46 Kartepe Belediyespor Yüzme Takımından Milli Takıma 2 Sporcu
00:34 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkan Özyurt: Nizip İş Dünyasından Türkiye’ye İhracat Başarışı
00:28 Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre ihracat, yüzde 8 artışla 20 milyar 537 milyon dolara çıktı
00:28 Azerbaycan: Uluslararası Barış ve İstikrarın Teşvik Edilmesi
00:26 Prof. Dr. Mühip Kanko, “AKP Üreten Her Şeyi Sattı, Devletin Gelir Kaynağı Vergi ve Cezalar Oldu!”
00:25 Sanayide kullanılan su nereden geliyor
00:23 Ege Genç İş İnsanları Derneği’nden (EGİAD): Güncel SGK Uygulamaları ve Geleceğin Çalışma Biçimleri
00:14 Demokrat Parti Sözcüsü Altıntaş: “Türkiye Yangın Yeri, Yönetim İhmalkâr ve Savrulmuş Hâldedir”
00:13 Kocaeli Ticaret Odası’dan dünya pazarlarına davet; Co-Matching İkili İş Görüşmeleri
00:13 Kaspersky uzmanları, kullanıcıların kişisel verilerini çalmak amacıyla oluşturulan sahte internet siteleri konusunda uyarıyor.
00:10 Yaz Geldi, Risk Arttı: Orman Yangınlarına Karşı Hazırlıklı mıyız?
00:06 Gergerlioğlu, “Kocaeli halkına trafiği çileye çeviren Siyonist destekçisi Safiport kapatılmalıdır!”
00:00 Türkiye akaryakıt sektörünün geleneksel lideri Petrol Ofisi Grubu 17. kez zirvede
10:32 Kocaeli’nin Kartepe Belediyesi’nden Taraklı Yangınına Müdahale Desteği
07:13 CHP kurultayıyla ilgili ceza davası: Görevsizlik kararı kaldırıldı
00:53 RTÜK Başkanı Şahin: “İslamofobi sadece ‘bir içerik sorunu’ değil, bir güvenlik, bir kimlik ve bir insanlık meselesi”
00:51 Yenidoğan Çetesi’ davasında 5. duruşma görüldü
00:50 Fırtınalı bir dönemde AB dönem başkanlığını devralan Danimarka’yı neler bekliyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail’in ‘çok katmanlı’ savunma sistemleri neler ve ne kadar etkili?

İsrail’in ‘çok katmanlı’ savunma sistemleri neler ve ne kadar etkili?
15 Nisan 2024
25
A+
A-

İsrail’in İngiltere ve ABD’nin desteğiyle kurduğu ‘çok katmanlı’ savunma sistemi son yıllarda oldukça etkili olduğunu gösterdi.

UHA / İnternational News Agency

İsrail hava savunma sistemi, İran’a ait 300’den fazla insansız hava aracı ve balistik füze saldırısına karşı gece boyunca ‘mesai yaptı’ ve füze ile İHA’ların yüzde 99’unun havada imha edildiği açıklandı.

İsrail ordusu, Necef çölündeki Nevatim askeri üssün hafif derecede zarar gördüğünü ancak buradaki sistemlerin çalışır durumda olduğunu bildirdi.

İsrail’in ABD ve İngiltere’nin desteğiyle kurduğu savunma sistemi, İran saldırısı karşısında ciddi hasar almasını ya da kayıp vermesini önledi.

İşte İsrail’in ‘çok katmanlı’ hava savunma sistemi:

Arrow: ABD ile birlikte geliştirilen bu sistem, İran’ın Cumartesi günü fırlattığını söylediği balistik füzeler de dahil olmak üzere uzun menzilli füzeleri önlemek için tasarlandı.

Atmosfer dışını tarayan Arrow, mevcut savaşta Yemen’deki Husi militanları tarafından fırlatılan uzun menzilli füzeleri engellemek için de kullanıldı.

David’s Sling: Yine ABD ile birlikte geliştirilen David’s Sling, Lübnan’daki Hizbullah’ın sahip olduğu gibi orta menzilli füzeleri önlemekle görevli.

Patriot: Amerikan yapımı bu sistem İsrail’in füze savunma sisteminin en eski parçası.

1991’deki Birinci Körfez Savaşı sırasında Irak’ın o dönemdeki lideri Saddam Hüseyin tarafından ateşlenen Scud füzelerini engellemek için kullanıldı.

Patriot şimdi insansız hava araçları da dahil olmak üzere füzeleri imha etmek için kullanılıyor.

Demir Kubbe: ABD’nin desteğiyle İsrail tarafından geliştirilen bu sistem kısa menzilli roketleri düşürme konusunda oldukça etkili.

2010’lu yılların başlarında devreye girdiğinden bu yana binlerce roketi imha etti.

Hamas ve Hizbullah’a karşı yürütülen savaş sırasında da binlerce roketin İsrail topraklarına düşmesini engelledi.

İsrail, Demir Kubbe’nin yüzde 90’ın üzerinde bir başarı oranına sahip olduğunu söylüyor.

Demir Işın: İsrail lazer teknolojisi ile gelen tehditleri engellemek için yeni bir sistem geliştiriyor.

İsrail bu sistemin mevcut sistemlere göre çok daha ucuz olması nedeniyle oyunun kurallarını değiştireceğini söylüyor. Ancak henüz operasyonel değil. (Dış Haberler Servisi)

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.