enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi, Başbakan Netanyahu’nun Suriye’deki yeni yönetim ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı endişeyle takip ettiğini yazdı!

İsrail Yedioth Ahronoth gazetesi, Başbakan Netanyahu’nun Suriye’deki yeni yönetim ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı endişeyle takip ettiğini yazdı!
24 Mart 2025
21
A+
A-

* İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Suriye’deki yeni yönetim ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı endişeyle takip ettiğini belirterek, “Türkiye’nin artan etkisine” ilişkin güvenlik yetkilileriyle toplantı gerçekleştireceğini aktardı.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, yetkililerle Suriye konulu güvenlik toplantısı gerçekleştireceği ve “Türkiye’nin artan etkisini görüşeceği” bildirildi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Netanyahu’nun Suriye’de Baas rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesiyle ülkede “Türkiye’nin artan etkisine” ilişkin güvenlik yetkilileriyle toplantı gerçekleştireceği kaydedildi.

NETANYAHU SINIRDAKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORİsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberinde de Başbakan Netanyahu’nun “Suriye’deki yeni yönetim ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı endişeyle takip ettiği” aktarıldı.

Haberde, Netanyahu’nun bu akşamki Suriye konulu güvenlik toplantısında “Türkiye’nin Suriye’de artan hakimiyetini” ele alacağı belirtildi.

Öte yandan Walla haber sitesinde, Suriye yönetiminin ekonomik, askeri ve siyasi yardım alma karşılığında Humus iline bağlı Tedmur (Palmira) ilçesindeki bir askeri üssü Türk ordusuna devretmek için Ankara ile ileri düzeyde görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEKİ VARLIĞI İSRAİL’İ ENDİŞELENDİRDİHaberde, Humus’un doğusunda görülebilecek bir “Türk askeri varlığının” İsrail’i ciddi ölçüde endişelendirdiği kaydedildi.

Daha önce yapılan güvenlik toplantılarında “Suriye’de Türkiye ile İsrail’in karşılaşmasının kaçınılmaz olduğu” değerlendirmesinin yapıldığı bildirildi.

Suriye’de 27 Kasım 2024’te şiddetlenen çatışmaların ardından 8 Aralık 2024’te 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle eş zamanlı, İsrail ordusunun Suriye’ye saldırıları arttı.

Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkanları imha etmeye devam eden İsrail ordusu, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri’ndeki işgalini de genişletti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.