enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
00:41 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:40 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
00:38 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:37 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:26 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:23 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut: “Kocaeli ihracatta gurur kaynağımız”
00:22 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:16 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:16 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:07 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:06 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes müzakereleri yavaş ilerliyor

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes müzakereleri yavaş ilerliyor
21 Mart 2024
21
A+
A-

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes müzakerelerine aşina olan bir Arap kaynak, yakın zamanda iki taraf arasında bir anlaşmaya varılmasının beklenmediğini, ancak müzakerelerde yavaş da olsa ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Alemu’l Arabi haber ajansının (AWP) haberine göre, söz konusu kaynak, Hamas hareketinin İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak isimler üzerinde anlaşmaya varma konusunda esneklik gösterdiğini söyledi.

Ancak Hamas’ın Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayanların kendi bölgelerine geri dönmesi ve onlara barınma sağlanması konusunda ısrar ettiğini, İsrail’in ise bunu reddettiğini ekledi.

Arap kaynak, “Müzakereler devam ediyor. Mısırlı ve Katarlı arabulucular, taraflardan gelen yanıtları diğerine aktarıyor” diyerek, her iki taraftan arabuluculara ulaşan bazı yanıtlarda gecikme yaşandığı bilgisini verdi.

İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki bir İsrail heyeti Salı günü Doha’ya giderek, rehine ve tutuklu takasına yönelik müzakerelere yeniden başladı.

Barnea bir süre sonra Doha’dan ayrılırken, İsrail heyetinin üyeleri müzakereleri tamamlamak üzere orada kaldı.

Kaynak, 42 ​​günlük ateşkes süresince 40 İsrailli rehinenin serbest bırakılmasının ‘neredeyse kararlaştırıldığını’ ve ayrıntıların müzakere edildiğini söyledi.

Bu ayrıntılar arasında yerinden edilenlerin geri dönüşlerinin yanı sıra serbest bırakılacak Filistinli tutukluların isimleri, hangilerinin Batı Şeria’ya gideceği, hangilerinin de yurt dışına sınır dışı edileceği konularının yer aldığını ekledi. (Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.