enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
00:59 Dışişleri Bakanı Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 32. Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda konuştu…
00:52 Türkiye genelinde satılan gayrimenkul sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde yüzde 7,6 artış oldu…
00:52 Elektrikli Araç,TOGG
00:45 NATO, Ukrayna için 5 milyar dolarlık silah yardımı hedefine yaklaşıyor…
00:44 Beş soruda Barzani’nin Cizre’ye ziyaret krizi…
00:44 Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı…
00:43 Almanya’nın İsrail yapımı yeni savunma kalkanı: Arrow 3…
00:31 Fatma Deniz: Alman üniversitesine Türk rektör…
00:30 Kıbrıs konusunda Türk tarafına baskı mı var?
00:29 İspanya ve Hollanda, ‘İsrail’ nedeniyle Eurovision’dan çekildi…
00:25 TBMM Başkanı Kurtulmuş, 19. toplantının açılışında yaptığı konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes müzakereleri yavaş ilerliyor

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes müzakereleri yavaş ilerliyor
21 Mart 2024
21
A+
A-

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes müzakerelerine aşina olan bir Arap kaynak, yakın zamanda iki taraf arasında bir anlaşmaya varılmasının beklenmediğini, ancak müzakerelerde yavaş da olsa ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Alemu’l Arabi haber ajansının (AWP) haberine göre, söz konusu kaynak, Hamas hareketinin İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak isimler üzerinde anlaşmaya varma konusunda esneklik gösterdiğini söyledi.

Ancak Hamas’ın Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayanların kendi bölgelerine geri dönmesi ve onlara barınma sağlanması konusunda ısrar ettiğini, İsrail’in ise bunu reddettiğini ekledi.

Arap kaynak, “Müzakereler devam ediyor. Mısırlı ve Katarlı arabulucular, taraflardan gelen yanıtları diğerine aktarıyor” diyerek, her iki taraftan arabuluculara ulaşan bazı yanıtlarda gecikme yaşandığı bilgisini verdi.

İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki bir İsrail heyeti Salı günü Doha’ya giderek, rehine ve tutuklu takasına yönelik müzakerelere yeniden başladı.

Barnea bir süre sonra Doha’dan ayrılırken, İsrail heyetinin üyeleri müzakereleri tamamlamak üzere orada kaldı.

Kaynak, 42 ​​günlük ateşkes süresince 40 İsrailli rehinenin serbest bırakılmasının ‘neredeyse kararlaştırıldığını’ ve ayrıntıların müzakere edildiğini söyledi.

Bu ayrıntılar arasında yerinden edilenlerin geri dönüşlerinin yanı sıra serbest bırakılacak Filistinli tutukluların isimleri, hangilerinin Batı Şeria’ya gideceği, hangilerinin de yurt dışına sınır dışı edileceği konularının yer aldığını ekledi. (Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.