enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan’a mı kayıyor?

İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan’a mı kayıyor?
29 Haziran 2024
20
A+
A-

* İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan’a kayıyor. Taraflardan birbirlerine tehdit dolu mesajlar veriyor.

* Gazze savaşı, Lübnan’a sıçrar mı? İsrail basını ne diyor ne konuşuyor?

* Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı.

Serdar Er Haberleri - Son Dakika Yeni Serdar Er Gelişmeleri

CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er detayları şu ifadelerle aktardı;

Gazete manşetleri bize birçok şey anlatıyor.  Özellikle son günlerde Lübnan krizi gündemde. Okuduğumuz ilk gazetede ABD’nin uyarısından bahsediyor. ABD, Lübnan krizi ile ilgili İsrail’i birçok kez uyardı. Bu savaş daha büyük bölgesel bir savaşa dönüşebilir uyarıları söz konusu. ABD’nin Beyrut’a yönelik seyahatlerde bir uyarı yaptığı yönünde gazetenin manşet kısmında haber var.  İsrail tarafından yapılan saldırılar gündeme geliyor. ABD’ye göre İsrail’in bu savaşa hazır olmadığı yönünde açıklamalar yaptığı belirtiliyor.

Tel Aviv ve Kudüs’te çeşitli eylemler söz konusu. Bu eylemler gazetelere yansıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası etmesi, rehine geri getirilmesi ve savaşın bir an önce durdurulması çağrısı yapılıyor.  Buradaki eylemcilerin, protestocuların yorumu; Bu savaşın başlaması Netanyahu’ya yarar. Netanyahu koltuğunu korumak için bu savaş yapıyor.

Bir diğer gazetede Cenin’de bir saldırı gerçekleşti. Cenin’de yani Batı Şeria’nın bir yerleşim yerinde yapılan operasyonu manşete taşınmış. Sürmanşette rehinelerin eve gelmesi ve Hamas lideri ile ilgili bir haber var.

Cenin’de İsrail operasyonları söz konusu yani işgal olarak Batı Şeria’nın bir yerleşim yeri. Burada İsrail ordusu, İsrail polisi ‘Oradaki tehditlere karşı mücadele ediyoruz’ ifadesiyle saldırılar gerçekleştiriyor.

7 Ekim sonrası Gazze’den oldukça uzak bir nokta olan Cenin. Batı Şeria’da olan Cenin ve Gazze arasından kilometrelerce mesafe var. 7 Ekim sonrası Batı Şeria bölgesine İsrail saldırıları arttı. O saldırılarda hayatını kaybeden İsrail askeri oldu şeklinde bir haber var. Ancak o saldırılarda çok fazla Filistinlileri hayatını kaybetti. 2 ay önce bir haberde 7 Ekim sonrası 5 binden fazla kişinin Batı Şeria’da gözaltına alınıp tutuklandığı söylendi. Tam bir rakam belli değil. Cenin’deki saldırıda IDF kaptanının hayatını kaybettiği ve 16 personelin yaralandığı söyleniyor.

Kaynak* CNN TÜRK

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.