enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İspanya’ya göçte geçen yıl kaybolan ve ölenlerin sayısı ikiye katlandı

İspanya’ya göçte geçen yıl kaybolan ve ölenlerin sayısı ikiye katlandı
5 Ocak 2022
351
A+
A-

MADRİD-UHA HABER / Kuzey Afrika kıyılarından İspanya’ya deniz yoluyla yapılan göçte geçen yıl en az 4 bin 400 kişi ya hayatını kaybetti ya da kayboldu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Sivil toplum kuruluşu Caminando Fronteras’tan yapılan açıklamada, İspanya’ya 2021’de deniz yoluyla yapılan yolculuk sırasında yaşanan insan kayıplarının bir önceki yıla oranla iki kat arttığı belirtildi.

Önceki yıl 2 bin 170 olan kayıp veya ölen göçmen sayısı 2021’de yüzde 103 artışla 4 bin 404’e çıktı ve bu şimdiye kadarki en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti.

Son yıllarda en çok kullanılan rota olan, Atlas Okyanusu üzerindeki Fas-Senegal kıyıları ile Kanarya Adaları istikametinde geçen yıl göçmenleri taşıyan 124 bot veya teknenin battığı aktarılan açıklamada, toplam ölüm ve kayıpların yüzde 91’inin burada olduğu bilgisi paylaşıldı.

Birleşmiş Milletler Göç Örgütü ise 2021’de Kuzey Afrika’dan İspanya’ya olan güzergahlardaki göçmen ölümlerinin bin 255 olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan gerçek rakamların, tutulan resmi kayıtların çok daha üzerinde olabileceği belirtildi.

Caminando Fronteras’a göre, Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmen ve sığınmacılara yönelik kısıtlamalar, daha fazla insanın Kanarya Adaları yoluyla İspanya’ya ulaşmasına neden oluyor ve bunu yaparken de hayatını kaybediyor.

Raporda, “Avrupa ve Fas’ın Batı Akdeniz rotalarında uyguladığı caydırıcılık politikaları, göç akımını istikrarlı bir şekilde Atlantik’e doğru kaydırarak Kanarya Adaları’nı ana varış noktası haline getirdi” denildi.

STK, “205’i çocuk olmak üzere en az 4 bin 404 kişi, İspanya’ya varmaya çalışan çeşitli göç yollarından birinde (günde ortalama 12), öldü ya da kayboldu, bu rakam 2020’deki 2 bin 170 ölüm ve kaybolma vakasına kıyasla iki katı.” ifadeleri yer aldı.

[UHA Haber Ajansı, 05 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.