enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İskeçe Türk Birliği’nden Yunan yargısına protesto

İskeçe Türk Birliği’nden Yunan yargısına protesto
11 Temmuz 2021
533
A+
A-

UHA HABER / Yunanistan, Batı Trakya Türklerinin etnik kimliğini yok sayıyor. Ülkedeki Türklerin haklarını göz ardı etmeyi sürdüren Atina yönetimi, İskeçe’de protesto edildi.

İskeçe Türk Birliği’nin 38 yıllık hukuk ve demokrasi mücadelesi sürüyor.

Birlik üyeleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 13 yıl önce aldığı kararı yok sayan Yunan yargısını protesto için yürüyüş yaptı.

“Türk” kelimesinin kabul edilmemesi protesto edildi

İskeçe şehir meydanında bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşte Yunan Yargıtayının İskeçe Türk Birliği’nin yeniden faaliyete geçme başvurusunu reddetmesi ve Türk kelimesini kabul etmemesi protesto edildi.

İskeçe Türk Birliği’nin ve azınlığın Türk kimliğinin Yunanistan için bir tehdit olmadığı vurgulandı.

İskeçe Türk Birliği'nden Yunan yargısına protesto

Eylem olaysız sona erdi

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun konuşma yaptığı eyleme, Türk Azınlık milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve İlhan Ahmet ile Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete de destek verdi.

Yürüyüşte, İskeçe ve Gümülcine’nin farklı kurum ve kuruluşları ile Batı Trakya Türklerinin sivil toplum kuruluşları da hazır bulundu. Büyük önlemler altında gerçekleşen eylem olaysız sona erdi.

İskeçe Türk Birliği'nden Yunan yargısına protesto

“Türk” kelimesi var diye kapatıldı

İskeçe Türk Birliği, Batı Trakya’da isminde “Türk” kelimesi olduğu için 1983’te mahkeme kararıyla kapatılmıştı.

Birlik, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşımış ve 2008 yılında mahkeme Yunanistan’ı mahkum etmişti.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi ise bu ay başında Birliğin, resmi statüsünün iadesi için açtığı davayı ikinci kez reddetmişti.

Türkiye’den kınama

İskeçe Türk Birliği, kararın Yunanistan’ın “Batı Trakya’da Türk yoktur” politikasının bir yansıması olduğunu belirtmişti.

Türkiye de, Yunanistan Yargıtayının AİHM kararlarını yok sayan tavrını kınadı.

Yunanistan’a uluslararası hukuku uygulayarak gerekli adımları atma çağrısında bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.