enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:16 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:41 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
06:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran’dan BM Soruşturması Çağrısına Kınama

İran’dan BM Soruşturması Çağrısına Kınama
23 Ekim 2022
403
A+
A-

İran Dışişleri Bakanlığı, Fransa, Almanya ve İngiltere’nin Birleşmiş Milletler’e, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmak için İran menşeili insansız hava araçları kullandığı yönündeki suçlamaları soruşturması çağrısını şiddetle kınadı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘Reuters’den aktardığı haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, E-3 olarak adlandırılan ülkeler grubunun dünkü çağrısının “yanlış ve temelsiz” olduğunu ve “şiddetle reddedildiğini ve kınandığını” söyledi.

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde Kenani’nin, “İran İslam Cumhuriyeti hükümeti, ulusal çıkarlarını korumak ve asil İran halkının haklarını güvence altına almak amacıyla, her türlü sorumsuz eyleme karşılık verme hakkını saklı tutar. İran, halkının çıkarlarını savunmakta tereddüt etmeyecektir” dedi.

BM elçilerince imzalanan ve Reuters haber ajansının gördüğü mektupta İngiltere, Fransa ve Almanya, insansız hava aracı kullanımının 2015 İran nükleer anlaşmasını onaylayan 2231 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararını ihlal ettiğini savundu. Üç Avrupa ülkesi, Ukrayna’nın hafta başında yaptığı BM soruşturması çağrısını destekledi.

Ukrayna, Rusya’nın İran yapımı Şahid-136 saldırı dronlarını kullandığını ve bu dronların hedeflerine doğru seyrettiğini ve çarpma anında patladığını söylüyor. Tahran, Ukrayna savaşında Moskova’ya İHA tedarik ettiğini reddediyor.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bugün yaptığı konuşmada İran’ın askeri satışları konusunda meydan okuyan bir tonla, ülkenin artık popüler bir silah ihracatçısı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katıldığı New York dahil son yurtdışı seyahatlerinde “insanlar bana gelip kendilerine askeri ürün satmamızı istiyorlar. ‘Neden biz? ‘ diye sordum, ‘Bir sürü başka ülke var ama sizinkiler daha iyi’ dediler” şeklinde konuştu.

Reisi, kendisinden ne tür silahlar satmasının istendiğini ya da kimlerle konuştuğunu söylemedi.

Cumhurbaşkanı Reisi bu durumun İran’ın “büyümesini istemeyen, pazarları fethetmesini istemeyen” düşmanlarını kızdırdığını söyledi; “Bırakın düşman kızsın ve öfkesinden ölsün” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 23 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.