enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 Ambulansa yol vermeyen sürücülere ağır cezalar geliyor
00:43 Sıfır Atık Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan, “Sıfır atık kararı artık bir Birleşmiş Milletler politikasıdır”
00:41 Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 39’uncu Olağan İstanbul İl Kongresinin devamı yönünde karar verdi
00:26 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “(Filistin’de) İki devletli çözüm hayata geçerse biz burada fiili garantör olma sorumluluğunu almaya hazırız”
00:24 46 yıl önce kahpe ASALA tarafından öldürülen Ahmet Benler Bill Gates olabilirdi…
00:22 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta son toplantısını yapacak.
00:12 Türkiye’nin 17. “İyilik Gemisi”nden indirilen insani yardım malzemelerinin bir kısmını taşıyan 25 tır, Refah Sınır Kapısı’na doğru yola çıktı.
00:08 Adalet yatırımlarını anlatan bir video paylaşan Adalet Bakanı Tunç, “Adaletin yüzyılını güçlü temellere inşa ediyoruz”
10:43 Gazze Görev Gücü’ne katılarak insani yardım faaliyetlerine gönüllü destek vermek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) başvurdu…
09:05 Gıda sevkiyatı kadar temiz su temini de acil!
00:59 Moskova ve Şam geçmişi geride bırakıp ilişkilerini yeniden tesis ediyor
00:55 Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan soğan kebabı, özellikle sonbahar ve kış aylarında artan talep ile dikkat çekiyor.
00:40 Putin, Trump’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı.
00:33 İçmeler Marmaris’in ve Dilek Yarımadası’nın adını parlatan o sakin mavi, dalgası nazik kumu ince günü uzatan bir huzur.
00:30 Ukrayna’ya karşı ‘demiryolu savaşı’ başlatan Rusya, demiryolu hatlarına saldırılarını yoğunlaştırdı…
00:25 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, flüt sanatçısı Aslıhan And ile evlendi.
00:04 Trump’ın Ortadoğu barış girişimi İran’ı ikiye böldü
00:03 Kuzey Kıbrıs’ta kritik seçim: İki devlet mi, federasyon mu?
00:50 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun 15’inci toplantısında, kadın ve gençlerden oluşan STK’ların temsilcileri dinlendi…
00:46 Beş soruda Eurofighter’lar hakkında bilmeniz gerekenler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran, Mahsa Amini protestolarını ‘örgütlü ve terörist eylemler’ olarak nitelendirdi

İran, Mahsa Amini protestolarını ‘örgütlü ve terörist eylemler’ olarak nitelendirdi
12 Ekim 2022
359
A+
A-

İran, ölümlere yol açan protestoları “örgütlü ve terörist eylemler” olarak nitelendirdi

Tahran’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadori Cehromi, Mahsa Amini’nin gözaltına alındıktan sonra ölümü sonrası başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen ülke genelindeki protestoları, “örgütlü ve terörist eylemler” olarak nitelendirdi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, başkent Tahran’da haftalık basın toplantısı düzenleyen Cehromi, ölümlere yol açan ülkedeki protestoları değerlendirdi.

Cehromi, “Bazı örgütlü ve terörist eylemler, düşmanların ve rejim karşıtlarının halkın haklarını, kamu güvenliğini ve ülkenin istikrarını zedelemek için her duruma uygun plan yaptıklarını göstermiştir.” dedi.

Halkın taleplerini barışçıl şekilde ifade etmesi için “Özgür Diyalog Evleri” kuruluyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin halk protestolarını ifade etmek için bir alan sağlanması yönündeki önerisine işaret eden Cehromi, hükümetin yasal çerçevede protesto gösterilerinin düzenlenmesini desteklediğini ve bu konunun gündemde olduğunu söyledi.

Bu kapsamda halk protestolarının barışçıl şekilde yapılabilmesi için üniversitelerin bünyesinde “Özgür Diyalog Evleri” kurulduğunu aktaran Bahadori, Cumhurbaşkanlığına bağlı Kültür Devrimi Yüksek Konseyi tarafından gerekli mekanizmaların onaylandığını kaydetti.

Bahadori, Özgür Diyalog Evleri’nde, başta gençler olmak üzere tüm halk kesimlerine her türlü kısıtlamadan uzak alan sağlanacağını ifade etti.

İran’daki gösteriler

Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin yaşamını yitirmesi 17 Eylül’de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında Tahran ve ülkenin batısındaki kentlerde başlayan gösteriler, daha sonra ülke geneline yayılmıştı.

Kasaba Doktoru_680*100 banner

İran devlet televizyonu, şiddete dönüşen gösteriler sırasında aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise gösterilerde şu ana kadar 185 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 12 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.