enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan’dan, Irak Ulusal Güvenlik Servisi’ne teşekkür

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan’dan, Irak Ulusal Güvenlik Servisi’ne teşekkür
12 Kasım 2024
60
A+
A-

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Kerkük’te döviz bürosuna düzenlenen bombalı saldırının zanlısının yakalanmasından dolayı Irak Ulusal Güvenlik Servisi’ne teşekkür etti.

UHA Haber’in ‘Kerkük Haber Sitesi’ne dayandırdığı TEBA kaynaklı haberinde, Irak Türkmen Cephesi ( ITC)  Başkanı Hasan Turan yayınladığı mesajında, “Kerkük’teki mağazayı bombalamakla suçlanan ve Türkmen Evi sorumlusu Saygın Haceroğlu’nu hedef alan teröristin, dikkatli bir izleme ve yetkili makamlarla verimli bir koordinasyon sonrasında yakalanması yönündeki yorulmak bilmez çabalarını takdir ediyoruz” denildi.

“Kerkük Harekat Komutanlığı’na ve terör olayının koşullarını titizlikle takip etmesi”ne de vurgu yapılan açıklamada, Kerkük Harekat Komutanlığı’nın bu başarısı, vatandaşların güvenliğini korumaya yönelik kararlılığını, güvenliği bozmak ve toplumsal barışı tehdit eden tüm terör örgütlerini ortadan kaldırmak için yorulmak bilmeyen çabalarını yansıttığı ifade edildi.

Irak Ulusal Güvenlik Servisi’nin, Kerkük’ün merkezindeki bir döviz dükkanının önünde meydana gelen patlamanın zanlısının da tutuklandığı belirtilen açıklamada, Irak Ulusal Güvenlik Servisi İlişkiler ve Medya Müdürlüğü’nün,  bir döviz dükkanında meydana gelen patlamayı gerçekleştirenlerin, Ulusal Güvenlik Servisi müfrezeleri, Süleymaniye’deki Asayiş Operasyonları Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak, terör saldırısının baş şüphelisini tutukladıkları duyuruldu.

 Soruşturmada, zanlının hedef alınan bölgeyi birkaç kez izlediği kaydedilen açıklamada, burada patlayıcıyı bir çantanın içine sakladığı ve dükkanın önüne koyduğu, ardından cep telefonuyla uzaktan patlattığı belirtildi.

Olayın meydana gelmesinin hemen ardından Ulusal Güvenlik birimlerinin uzman bir çalışma ekibi oluşturduğu ve sanıkları takip etmek için istihbarat ve teknik çalışmaları harekete geçirildiği aktarılan açıklamada, “zanlının Irak’tan yurt dışına kaçtığı ve beş gün sonra Süleymaniye’ye döndüğü belirtilerek,  “Güvenlik ekibi, yerini tespit ettikten sonra terörün 4’üncü maddesi hükümlerine göre tutuklanması için gerekli adli izinleri alındı. Hakkında yasal işlem yapılması için yetkili makamlara sevk edildi” denildi.

Kerkük’ün merkezindeki bir döviz dükkanının önünde 5 Ekim 2024’te meydana gelen patlamada dört sivilin yanısıra, Türkmen Evi Sorumlusu Saygın Haceroğlu da ağır yaralanmıştı.

Türkiye’ye nakledilen Saygın Haceroğlu’nun tedavisi devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.