enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
00:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
00:28 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
00:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
00:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
00:03 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
00:03 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
12:06 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
09:57 Kocaeli’de Ekmek Skandalı: Zam Oyunuyla Vatandaş Soyuluyor!
08:07 Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi (UTDSBK), 15 – 17 Ekim 2025 tarihlerinde Bosna Hersek’te düzenlenecek
07:01 Kitap: “Kırım Savaşları ve Sürgünler”
06:59 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Bu yıl da Aspendost’ta13 bin 500 metrekarelik aktif çalışma sahasına ulaşmayı hedefledik”
00:59 Uzmanlar su tüketimini azaltmak için yapay zekâ gelişiminde ortak hareket, büyük dil modelleri yerine görev odaklı küçük modeller öneriyor.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İnternette güvensiz ürün satanlara ceza geliyor

İnternette güvensiz ürün satanlara ceza geliyor
25 Mart 2021
597
A+
A-

UHA HABER / Türk malı imajına zarar veren güvensiz, tağşiş yapılmış, son kullanma tarihi geçmiş ürün ihraç edenlere ceza verilecek. e-ticaretle ilgili yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

Gülçin Sakarya
TRT Haber : Gülçin Sakarya
Naz İrem Üstündağ
TRT Haber : Naz İrem Üstündağ

Giyim, market, elektronik…

Tek tıkla hepsine ulaşmak mümkün. Salgın dönemi de online alışverişi daha cazip hale getirdi. 2020 yılında online alışveriş harcamaları 2019’a göre yüzde 85 arttı.

Ticaret Bakanlığı da e-ticarette ürün güvenliği için harekete geçti. Avrupa Birliği mevzuatıyla tam uyumlu hazırlanan Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kanunla e-ticarette ürün güvenliği denetimlerine başlanacak. Güvensiz ürün satışı yapan internet sayfalarına erişim engellenecek.

Türk malı imajına zarar veren güvensiz, tağşiş yapılmış, son kullanma tarihi geçmiş ürün ihraç edenlere ceza verilecek.

İnternette güvensiz ürün satanlara ceza geliyor

İzlenebilirlik mekanizması geliştirildi

Güvensiz ürünün asli sorumlusuna ulaşmak amacıyla izlenebilirlik mekanizması da getirildi.

Tedarik zincirinde tüketicinin eline ulaşana kadar geçen süreçte bir ürünü satan kişi, ürünü kimden aldığının ve kime sattığının kaydını tutacak.

İzlenebilirlik, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede de önemli bir araç olacak.

Güvensiz ürünlerin tüketiciden geri çağrılması zorunlu hale getirildi. Böylece tüketicilerin mağduriyeti giderilecek.

Güvensiz ürünlere karşı kamuoyu bilgilendirilecek

Ürünün sebep olduğu ölüm ve yaralanmalar veya başka bir ürüne verdiği zararlara karşı imalatçı veya ithalatçı, zarar görene karşı tazminatla sorumlu olacak.

Güvensiz ürünlere karşı kamuoyu etkin bir biçimde bilgilendirilecek. Bakanlıklar, imalatçılar tarafından yapılan duyurunun etkin olmadığını değerlendirirse duyurunun yöntem ve şeklini değiştirtebilecek, gerekirse tekrarını isteyecek.

İnternette güvensiz ürün satanlara ceza geliyor

50 bin ila 500 bin lira ceza

Cezalarda ise caydırıcılık ve hakkaniyet sağlanması amaçlandı. Güvensiz ürün satana 50 bin ile 500 bin arasında idari para cezası verilecek.

Düzenleme ile kaliteli ürün ihraç eden firmaların ve ihracat pazarlarının korunması ve artırılması hedefleniyor.

[UHA Haber Ajansı, 25 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.