enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Uygun koşullarda yapılması önemli
00:48 Türkiye’de her 100 bin kadından 43’ü meme kanseri tanısı alıyor…
00:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu Konuşması: Bir Küresel Adalet Manifestosu
00:39 Kazakistan’da Türk Yönetmen Cenk İZGÖREN’in, Uzun Metrajlı filmi “Rayların Ötesinde” dereceye girdi…
00:33 Yorum: Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci ve İstanbul Ermeni Patrikhanesi
00:32 Erdoğan, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazze’nin yeniden inşa sürecinde “laf değil icraat zamanı” vurgusuyla İslam dünyasına çağrıda bulundu…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’u BM Merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
00:25 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’den “YILDIRIM-2025 Seferberlik Tatbikatına” büyük bir destek…
00:22 Televizyon kanalı TELE1’in sahibi olan ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık AŞ TMSF’ye devredildi…
00:21 (UİB) Koordinatör Başkanı Çelik, “Otomotiv endüstrisinde tarihinde en yüksek ihracat rakamına ulaşıldı”
00:21 CHP’nin kurultay davasında ret kararı çıktı
00:15 Rus petrolüne yaptırımlar barışın anahtarı olur mu?
00:14 Ukrayna-Rusya Savaşı Tekrar Masada
00:09 500 bin sosyal konut projesinin detayları belli oldu
00:06 RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş seçildi
12:24 İsrail güne bu haberle uyandı: Trump Netanyahu’yu s******
09:33 Web Panel | Türkiye’nin Körfez Vizyonu: Yeni Dönemde Diplomasi, Ekonomi ve Güvenlik
09:26 TUSAŞ’ta yaşanan terör saldırısının üzerinden 1 yıl geçti. TUSAŞ Şehitleri, Ankara’da kabirleri başında dualarla anıldı.
08:26 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birinci Türkoloji Kurultayı’nın 100. yılı için kararname imzaldı.
00:57 ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde ayrıntılar bugün belli olacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’ye giden Türk göçmenler üç katına çıktı

İngiltere’ye giden Türk göçmenler üç katına çıktı
10 Ocak 2024
35
A+
A-

Britanya’ya giriş yapan yurttaş sayısında Türkiye’yi, Afganistan ve İran’ın ardından üçüncü sıraya yükseltti.

UHA /Europe İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in ‘Independent’ kaynaklı haberine göre,  Manş Denizi’nden Home – The Independentküçük botlarla Britanya’ya geçen Türk göçmenlerin sayısı üç katına çıktı.

Resmi verilere göre, 2022’de 1127 olan Birleşik Krallık’a Manş Denizi üzerinden botla giren Türkiye vatandaşı sayısı geçen yıl 3 bin 60’a yükseldi.

Bu rakam, küçük botlarla Britanya’ya giriş yapan yurttaş sayısında Türkiye’yi, Afganistan ve İran’ın ardından üçüncü sıraya yükseltti.

Manş Denizi’nden geçen Türkiye vatandaşı göçmenlerin sayısında artış gözlense de, geçen yıl toplam geçişlerin sayısı yüzde 36 oranında azaldı.

2022’de 45 bin 774 olan kaçak geçiş yapan göçmen sayısı 2023’te 29 bin 437’ye düştü.

Telegraph’ta yer alan konuyla ilgili haberde, Britanya ve Türkiye’nin ağustosta insan kaçakçılarına yönelik işbirliği için yeni bir anlaşma imzaladığı hatırlatıldı.

Haberde, Londra yönetiminin Ankara’yla geri dönüş anlaşması için görüştüğü ve Türkiye vatandaşı göçmenleri hızlı bir şekilde sınır dışı etmek istediği belirtildi.

Gazeteye konuşan bir hükümet kaynağı şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir ülkeden az sayıda kişi küçük botlarla gelip Birleşik Krallık’ta kalmanın mümkün olduğunu gösterdiğinde problem başlıyor. Sonrasında daha fazla kişi geliyor. Türkiye’den gelenlerin ilticalarının kabul edilme oranı çok düşük. Bu nedenle geri dönüş anlaşması için işbirliği yapıyoruz. Kaçak geçiş rakamları çok yüksek olduğu için iade anlaşmasıyla Türklerin gelmesini engellememiz gerekiyor. O zamana kadar gelmeye devam edecekler.”

Türkiye’den kaçak yollarla gelen kişilerin çoğunlukla ekonomik göçmenler olduğunu belirten hükümet kaynağı, “Düşük bir ihtimal de olsa, eğer muhalifseniz, hava yoluyla gelirsiniz. Fransa’dan küçük bir bota binmezsiniz. Botlarla gelenlerin tamamı ekonomik göçmenler veya suça meyilli kişiler” diye konuştu.

Gazeteye konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanlığı sözcüsüyse şunları söyledi:

“Türkiye’yle ortak problemimiz olan yasadışı göçle mücadele konusunda yakın bir işbirliğimiz var. İşbirliğimiz Türk ve Britanyalı güvenlik güçlerinin organize göç suçlarına karşı ortak operasyonlarını da içeriyor.”

Öte yandan haberde, Britanya’ya yanaşan küçük botların önemli bir kısmının Türkiye’deki atölyelerde üretildiği bilgisi de paylaşıldı.

Ulusal Suç Ajansı’na (NCA) göre, Türkiye’de üretilen ve motorları Çin’den gelen botlar önce Almanya’da depolanıyor, sonrasındaysa talebe göre Fransa sahillerine sevk ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.