enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere yüzünden deşifre olan Afgan tercümanlar korku içinde

İngiltere yüzünden deşifre olan Afgan tercümanlar korku içinde
22 Eylül 2021
329
A+
A-

UHA HABER / İngiltere Savunma Bakanlığı, Afganistan’da kendilerine yardım eden tercümanların kişisel bilgilerini yanlışlıkla paylaştı. Savunma Bakanı Ben Wallace, skandal yanlışlıkla ilgili inceleme başlatırken tercümanlar kaygılı.

Mustafa Kemal Atatürkİngiltere Afganistan’da görevli İngiliz birliklerine tercümanlık yapan 250’den fazla Afgan’ın kişisel bilgilerini email yoluyla paylaştı.

Afgan tercümanların isimleri, iletişim bilgileri, hatta bazılarının fotoğrafları, İngiltere Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı bir e-posta’ya kopyalanınca veriler deşifre oldu.

E-posta, Afganistan’dan tahliye edilmeyi bekleyen onlarca kişiye gönderildi.

Savunma Bakanlığı bu e-postalardan yaklaşık yarım saat sonra aynı isimlere bir e-posta daha göndererek  “Acil, bir önceki e-postayı silin” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Ben Wallace, olayla ilgili inceleme başlattı.

Tercümanlar posta adreslerinin takip edilebiliyor olabileceği konusunda uyarılarak derhal adreslerini değiştirmeleri istendi.

Savunma Bakanlığı affedilmez hata ile ilgili özür dilese de tercümanların can güvenliğinden endişe ediliyor.

Muhalefet tercümanların İngiltere’ye getirilmesi çağrısı yapıyor

Muhafazakar Parti Milletvekili ve eski Savunma Bakanı Johnny Mercer, İngiliz ordusu için çalışan tercümanlara yönelik bu dikkatsizliğin son derece utanç verici olduğunu ifade ederek tercümanların kendilerine saklanacak yeni bir yer bulmak zorunda kalacağını söyledi.

Muhalefet tercümanların acilen İngiltere’ye getirilmeleri çağrısı yapıyor.

Hatayı bir tercüman farketti

İngiltere’nin büyük hatasını farkeden tercüman “Bu hata tercümanların hayatlarına mâl olabilir. Bazı tercümanlar e-postada birçok kişinin eklenmiş olduğunu fark etmeden mevcut durumlarını, adreslerini yanıt olarak bildirdi. Bu çok ama çok tehlikeli” dedi.

EK Kaynaklar *BBC

[UHA Haber Ajansı, 22 Eylül 2021] 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.