enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:54 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:53 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:48 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:48 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:38 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği…
00:37 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa I SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:23 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:19 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:04 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
00:01 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, Türkiye’deki yüksek hızlı demiryolu projesine 878 milyon dolar finansman sağlayacak

İngiltere, Türkiye’deki yüksek hızlı demiryolu projesine 878 milyon dolar finansman sağlayacak
25 Temmuz 2023
6
A+
A-

İngiltere, Mersin’i Adana, Osmaniye ve Gaziantep şehirleriyle bağlayacak yüksek hızlı elektrikli demiryolu inşaatı için 680 milyon sterlin (yaklaşık 878 milyon dolar) tutarında finansman sağlayacağını açıkladı.

birleşik krallık

[İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ve İngiltere’nin ihracattan sorumlu müsteşarı Malcolm Offord]

UHA / Europe İnternational News Agency

Finansman, İngiltere İhracat Finansmanı Dairesi (UKEF) tarafından Ulaştırma Bakanlığı adına projeyi gerçekleştiren Rönesans Holding’e sağlanacak.

Destek, İngiltere ihracatçılarının projenin tedarikçisi olmaları şartıyla verildi.

2020 ortasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın düzenlediği ve beş firmanın davet edildiği, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesini 6 milyar 749 milyon 818 bin liralık teklifiyle Rönesans İnşaat’ın iştiraki REC Uluslararası İnşaat kazanmıştı.

Mersin ve Gaziantep şehirleri arasındaki yolculuk süresini 6 saatten 2 saate indirmesi planlanan projenin şehirler arası lojistik maliyetlerini azaltması bekleniyor.

312 km’lik demiryolunun Türkiye’nin en büyük ikinci konteyner limanı olan Mersin’i iç şehirlere bağlaması ve lojistik salımlarını yılda en az 150 bin karbondioksioksit eşdeğeri azaltması bekleniyor.

Mevcut Mersin-Adana demiryolundaki lokomotifler mazotla çalışıyor.

Sağlanan 781 milyon euro kredinin 116 milyon eurosu için Avusturyalı OeKB ve 174 milyon euroluk bölümü için İtalyan ihracat kredisi kuruluşu SACE tarafından reasürans sağlandı.

JP Morgan’ın aracı banka olarak parçası olduğu kredide ING Bank ve BNP Paribas da kreditörler olarak yer aldı.

Rönesans Holding’in elektronik altyapı, ESG (Çevresel, Sosyal, Yönetişim) danışmanlık hizmetleri, katener ve mekanik bileşenlere ilişkin sözleşmeleri müzakere etmek üzere İngiltere’deki tedarikçilerle halihazırda temas halinde olduğu belirtiliyor.

İngiltere’nin ihracattan sorumlu müsteşarı Malcolm Offord, “İngiltere ve Türkiye ticaret ilişkileri giderek daha fazla güçleniyor” yorumunda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise açıklamasında, “Projenin en önemli amacı, Türkiye’de demiryolu bağlantısını iyileştirmek ve sürdürülebilir bir alternatif ulaşım şeması oluşturmaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.