enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:33 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
11:00 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere Hint varyantına “endişe varyantı” dedi

İngiltere Hint varyantına “endişe varyantı” dedi
8 Mayıs 2021
426
A+
A-

UHA HABER/ İngiltere’de sağlık makamları, Hindistan’da ortaya çıkan koronavirüs varyantı için ilk kez “endişe varyantı” tabirini kullandı. Başbakan Boris Johnson, ülkede yaygın test yapıldığını söyledi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (Reuters / EC, HS)’ye dayandırdığı habere göre, İngiltere Kamu Sağlığı (PHE) kurumu, Hindistan’da ortaya çıkan ve İngiltere’de de yayılan üç varyanttan biri olan B.1.617.2’yi endişe varyantı olarak tanımladı. Virüsün orijinale göre çok daha kolay yayılması nedeniyle bu niteleme yapılırken kurum, ülkede varyantın görüldüğü vaka sayısının geçen hafta içinde 202’den 520’ye çıktığını açıkladı. Vakaların ağırlıklı olarak başkent Londra’da ve ülkenin kuzeybatısındaki Bolton’da görüldü. Vakaların yarısının tek bir kişi üzerinden yayıldığı öğrenildi.

Durumun son derece titiz bir biçimde ele alındığını söyleyen Başbakan Boris Johnson da varyantla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok dikkatli olmalıyız” dedi. Johnson, Hindistan varyantı görüldüğünde test miktarının daha da artırıldığını belirtti.

İngiliz sağlık yetkilileri, varyantın virüsün orijinal halinden çok daha hızlı yayıldığını, İngiltere’de Kent varyantı olarak adlandırılan ve ülkede ikinci vaka dalgasını yükselten koronavirüs türü kadar hızlı yayılma gösterebileceğini duyurdu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

İngiltere Başbakanı Boris Johnson

PHE, virüsün diğer özelliklerinin henüz incelendiğini ifade etti. Açıklamada “Hindistan’da tespit edilen varyantlardan herhangi birinin, hastalığın daha ağır geçmesine neden olduğu ya da uygulanan aşıların etkinliğini düşürdüğüne dair henüz yeterli bilgi bulunmamaktadır” denildi.

Varyant üç alt gruba ayrıldı

Hindistan varyantı B.1.617, Ekim ayında tespit edilmiş, PHE varyantı hafif farklar gösteren üç alt grup halinde sınıflandırmıştı. Koronavirüsün endişe yaratan diğer varyantları ilk kez İngiltere’nin güneydoğusundaki Kent’te, Güney Afrika ve Brezilya’da teşhis edildi.

Hindistan iki hafta önce İngiltere’nin seyahatler için belirlediği “kırmızı listeye” alınmıştı. Hindistan’dan gelen yolcuların özel otellerde karantina altına alınması gerekiyor. Hindistan varyantının Türkiye’de de görüldüğü açıklanmıştı.

İngiltere’de şimdiye kadar koronavirüs vaka sayısı 4 milyon 428 bin 553 olarak tespit edildi. Pandemide hayatını kaybedenlerin sayısı ise 127 bin 583 olarak kayıtlara geçti. İngiltere pandeminin ağır darbe vurduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkedeki yetişkin nüfusun yüzde 66’sı aşılanmış durumda.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.