enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:02 Cups & Clouds Ortaköy’de Basın Lansmanı: Kahve Tutkusu Boğaz’la Buluştu
09:46 TUDPAM’dan Orta Doğu’ya Derinlikli Bakış: Dış Bakış Dergisi Haziran 2025 Sayısı Yayımlandı
00:48 ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinde sahada ilk somut adım atıldı. Irak’ın Süleymaniye kentinde Terör örgütü PKK’ya bağlı ilk grup silah bıraktı
00:48 Hafta içi yaşanan Ankara Gündemi!
00:44 Leman dergisinin yazı işleri müdürü Aslan Özdemir, yurt dışından Türkiye’ye girişinde İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.
00:36 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye, terörsüz yarınlarda daha güçlü olacak”
00:25 TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Van Milletvekili Buldan’dan, terör örgütü PKK’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti…
00:11 “Katilin Yol Haritası Değil, Milletin İradesi Geçerlidir!”
00:09 Adalet Bakanı Tunç, terör örgütü PKK’ya ilişkin, “Silah bırakma sürecinin izlenmesiyle ilgili devletin kurumları konuyu hassasiyetle takip ediyor.”
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda “Terörsüz Türkiye” sürecini görüştü
00:03 Özgür Özel kimin tetikçiliğini yapıyor?
10:29 Hollanda tarihinde bir ilk: Cengiz SAHAN, Hollanda Kraliyet Hava Kuvvetleri Başkomutanlık koltuğuna oturdu 
00:57 CHP’li belediyelere soruşturma: Böcek ve Karalar’dan sonra Tutdere de görevden uzaklaştırıldı
00:45 BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya
00:27 Türkiye, HTŞ’yi ‘terör örgütleri’ listesinden ne zaman çıkarabilir?
00:22 Bakan Kurum, Roma’da düzenlenen “2025-Ukrayna iyileştirme konferansı”na katıldı
00:13 ‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım
00:07 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini Fahrettin Altun’dan devralan Burhanettin Duran, görevi kendisine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.
23:10 Kartalkaya davasında otel sahibi Halit Ergül ifade verdi: ‘300 personelden birinin hatasını hepimiz çekiyoruz’.
11:24 İletişim Başkanlığı’na Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran atandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

RE1 güzergahındaki sorunların bahara kadar devam etmesi muhtemel

RE1 güzergahındaki sorunların bahara kadar devam etmesi muhtemel
24 Aralık 2022
477
A+
A-

Almanya’da, Aşırı yükler ve hastalık vakaları, demiryolu yolcularının sabrını zorlamaya devam ediyor. Doğu Alman Demiryolu (ODEG) açısından bakıldığında RE1 hattındaki sorunlar haftalarca sürebilir. 

Almanya’dan Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın haberine göre, işin içine politikacıların da girmesiyle dün bir kriz toplantısı gerçekleştirildi.

Berlin ve Brandenburg’daki bölgesel demiryolu trafiği kriz toplantısına, sorumlu devlet bakanları, Deutsche Bahn ve özel demiryolu şirketi ODEG’in temsilcileriyle bir araya geldi.

Brandenburg an der Havel, Berlin ve Frankfurt (Oder) arasındaki RE1 hattındaki iptaller ve gecikmeler Ocak ayına kadar devam edecek.

ODEG’in genel müdürü Lars Gehrke dün rbb24 Inforadio’da şirketin yüzde 20’nin üzerindeki hastalık oranları karşısında şaşkına döndüğünü ve oran genellikle yüzde 10’un altında olduğunu söyledi.

Genel müdürü Lars Gehrke,”Kaynaklarımız bu durumda sınırlı. İşe alabileceğimiz başka kiralık motor sürücüleri var. Ancak Doğu Almanya Demiryollarında bir sürücü kabinine girmeden önce onların da Odeg’in seçim kriterlerini geçmesi gerekiyor” dedi.

RE1’deki zorluklara rağmen iki trenin bir saatte çalışacağına dikkat çeken Gehrke, “Bunun yolcular için can sıkıcı olduğunu anlıyoruz, ancak trenleri büyük ölçüde hizmet dışı ve sistem dışı bırakmıyoruz” şeklinde konuştu.

Odeg sorunlara çözüm arar

Aralık ortasındaki tarife değişikliğinden bu yana, özellikle Frankfurt (Oder), Berlin ve Brandenburg an der Havel arasındaki RE1 hattında trenler ertelendi. Ayrıca çok sayıda makinist hasta olduğu için yılbaşına kadar bağlantı olmayacak. ODEG tarafından devralınmasıyla birlikte, RE1 aslında yoğun trafik saatlerinde her 20 dakikada bir çalışmalıdır. Ancak Odeg şu anda bunu garanti edemez.

Şirket şimdi yeni sürücüler alıyor ve genel müdür, RE1 ile ilgili sorunları gelecek yılın ilk birkaç ayında kontrol altına almayı bekliyor.

30 Ücretsiz Lübbenau ve Yayılma Görseli - Pixabay

Ülke sözleşme uyumu konusunda ısrar ediyor

Brandenburg Eyalet Sekreteri Rainer Genilke Cuma günü rbb24 Inforadio’da bakanlığın sözleşmeye uyulmasını istediğini söyledi. “Sadece tarifeleri oluşturmadık, kaydettik. Onaylattık, ücretini de ödeyeceğiz. Ama tabi bu trenler çalışıyorsa.”

Genilke, ODEG’in yeni motor sürücüleri işe almasını iyi bir adım olarak nitelendirdi ve kararlaştırılan zaman çizelgesine zamanında geri dönmeyi bekliyor.

Yüksek düzeyde hastalığa ek olarak, Berlin Stadtbahn’daki darboğazlar ve şantiyeler de sadece ODEG yolcularının muzdarip olmadığı bir sorun. Doğu ve Batı arasında Berlin boyunca uzanan güzergahlar, S-Bahn, bölgesel ve uzun mesafe trafiği arasında bölünmüş durumda.

Almanya'daki seçimler Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ'ne emanet

Gazeteci* Tuba Nur TÜRKELİ

[UHA Haber Ajansı, 24 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.