enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:14 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İmamoğlu’nun Akşener-Buldan mesajına tepki yağdı

İmamoğlu’nun Akşener-Buldan mesajına tepki yağdı
8 Mart 2021
713
A+
A-

UHA HABER / İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketleyerek Kadınlar Günü’nü kutladı. Mesaj, Millet İttifakı’nın tarafları arasında rahatsızlık yarattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden kadın siyasetçilerin Kadınlar Günü’nü kutladı.

İmamoğlu, mesajında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketledi, kutlamayı iki isim üzerinden yaptı. Bu mesajın ardından Millet İttifakı’nda HDP tartışması çıktı.

Akşener ve Buldan isimlerini aynı mesajda yan yana getirmesine, İyi Partililer sert tepki gösterdi.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ‘şehit anneleri’ vurgusu yaparak İmamoğlu’na tepkisini gösterdi, HDP’nin cinayet şebekesi PKK’ya olan mesafesizliğine dikkat çekti.

“HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum.”

Akşener’den cevap geldi

Konuyla ilgili açıklama yapan Meral Akşener, “Hem Sayın İmamoğlu’nun tweeti hem Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi bakış açılarını, görüşlerini ortaya koyan hürriyetçilik içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın çoğu beğenmedi, ben de saygı duyuyorum” dedi.

”Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İyi Partili üyesi Ali Kıdık da seçim ittifakının çerçevesine vurgu yaptı, ”Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık” dedi.

Diğer partilerden de tepki geldi

İmamoğlu’nun mesajına diğer partilerden de tepki yağdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, İmamoğlu’nun 8 Mart’ı suç ortaklığının ilanı için bahane bildiğini söyledi, “Ekrem İmamoğlu CHP  ve İyi Parti’nin HDP ile organik bağını çok iyi anlatmış” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de İmamoğlu’nun paylaşımına tepki gösterdi, ”Ben de evladını vatan uğruna şehit veren tüm şehit annelerinin gününü içim buruk bir şekilde kutluyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ”Eli kanlı terör örgütüne destek verenlerin, YPG’ye sırtını yaslayanların, Yasin Börü ve Eren Bülbül’ü katledenlerin, Diyarbakır annelerine sağır kalanların, 13 yiğidimizi mağarada şehit edenlere tek cümle edemeyenlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olmasın” mesajını paylaştı.

Ekrem İmamoğlu’nun mesajına sosyal medyadan da tepki yağdı.

[UHA Haber Ajansı, 08 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.