enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İlk ‘GÖKBEY’ Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edildi

İlk ‘GÖKBEY’ Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edildi
30 Ekim 2024
35
A+
A-

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilip üretilen genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY, ilk teslimatıyla Jandarma Genel Komutanlığı’nın envanterine girdi.

Türkiye’nin özgün helikopteri GÖKBEY’in ilk teslimat töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TUSAŞ Merkez Yerleşke’de gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından dua edildi.

İlk 'GÖKBEY' Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edildi

Seri üretimi devam eden ve Jandarma Genel Komutanlığına 3 adet teslim edilen T625 GÖKBEY, geniş görev yelpazesine sahip olmasından ötürü taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde bulunabilecek.

Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için GÖKBEY helikopteri, görevlerini en zorlu iklim koşulları ve coğrafyalarda dahi yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında milli TS1400 turboşaft motorlarıyla de etkin şekilde icra edebilecek. 6 ton toplam kalkış ağırlığına, 12 yolcu kapasitesine, 306 kilometre/saat azami sürate, 20 bin fit servis tavanına 3,8+ saat havada kalış süresine sahip GÖKBEY, harici yakıt tankıyla 5+ saat havada kalabiliyor ve azami 948 kilometre menzile ulaşabiliyor.

İlk 'GÖKBEY' Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edildi

Törende konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, şunları kaydetti;

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, lakin sevincimiz buruk, kalbimiz hüzünlü. Zira tam 6 gün önce, yine bu saatlerde şirketimize yapılmış olan hain saldırı, terör saldırısı sonucunda çalışma arkadaşlarımız Hasan Hüseyin Cambaz, Cengiz Coşkun, Zahide Güçlü Ekici, Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan’ı şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza Allah’tan şifalar diliyorum. Saldırının ilk anından itibaren, Aziz milletimizin emaneti olan TUSAŞ’ımızı korumak için canını ortaya koyan şirketimiz güvenlik çalışanları ve emniyet güçlerimize hepinizin huzurlarında tekrar teşekkür ediyorum.

“Hainlere inat üretmeye devam ettik”

Yaşadığımız bu hain saldırı Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği milli savunma sanayii vizyonunun, milli teknoloji hamlesinin ve TUSAŞ’ımızın önemini bir kere daha gözler önüne sermiştir. Güçlü bir Türkiye’nin oyunlarını bozacağını bilen karanlık odaklar, terörü kullanarak bizleri korkutacağı, yürüyüşümüzü zayıflatacağı zannına kapılmış olabilirler.

Tam aksine bizler yaptıklarımızın öneminin farkındalığıyla, bir gün dahi ara vermeden, olayın ertesi sabahı masalarımızın ve tezgahlarımızın başına yer alarak hainlere inat üretmeye devam ettik. Daha çok üretmeye devam edeceğiz. Allah’ın izni, arkamızdaki güçlü irade ve milli teknolojinin öneminin bilinciyle daha çok çalışacağız, daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız.

“GÖKBEY rüştünü ispatlamıştır”

Bugün günlerden GÖKBEY. ATAK helikopterinden kazanılmış bilgi ve tecrübeyle Türk mühendis ve teknisyenlerimiz tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanan, geliştirilen ve üretilen 6 ton sınıfı hafif maksat helikopterimiz GÖKBEY, bugüne kadar 4 prototip ile toplam 1500 saatin üzerinde uçuş yaparak kalifikasyon testlerini tamamlamış ve rüştünü ispatlamıştır.

Askeri ve sivil alanda yüksek taşıma kapasitesi ve alternatif konfigürasyon seçenekleriyle geniş bir kullanım yelpazesi olan GÖKBEY; taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde icra edebilecek kabiliyettedir.

“Üretimi 500 helikopterin üzerine çıkarmak için çalışacağız”

İlk olarak Jandarma Genel Komutanlığımıza yaptığımız bu 3 helikopter teslimatından sonra 20 adet GÖKBEY’imizi de önümüzdeki yıldan itibaren başlayarak Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve Kuvvet Komutanlıklarımıza teslim edeceğiz. 2026 yılında ise 3 adet hava ambulans GÖKBEY’imizi de Sağlık Bakanlığımıza teslim etmiş olacağız.

Envanterimizde yer alması, referansını kullanarak GÖKBEY’imizi ihraç etme çalışmalarına da hız verecek, arkamızda sizden aldığımız güçlü destek ve kazandığımız tecrübelerle üretimi ayda 4 helikoptere ve toplam sayısında 500 helikopterin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca, ilk deneme uçuşunu 19 Nisan 2023’te yaptığımız yerli ve milli turboşaft motorumuz TS1400 ile 2027’nin ilk yarısından itibaren Gökbey’imizin teslimatlarına devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.