enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:06 Meclis’teki tarihi komisyonda bugün Bakanlar dinlenecek
00:56 Avrupa’nın en yoğun havalimanı haline gelen İstanbul Havalimanı’nda 7 yılda 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdi…
00:51 MarjinalSosyal YouTube Programı “Toplumsal Fayda Hikâyeleri”nin yeni bölümünde Ayşe Kırımlı’yı ağırladı
00:46 Katil İsrail’in Başbakanı Netanyahu’dan, güvenlik toplantısının ardından orduya Gazze Şeridi’ne saldırı emri…
00:37 Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Yoğurtçuoğlu’ndan Suriye’de Umut ve Rehabilitasyon Hamlesi
00:15 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,1 Mart Vapur İskelesi Otoparkını yüzde 85 tamamladı
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhuriyet’in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür
00:03 UHA / İnternational News Agency’dan Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Gebzede dün yaşanan faciayı izledi…
00:02 Hollanda’dan Gazeteci İlhan Karaçay’ın Mektubu: “O ADAM BENİM BABAM” Şarkısından Doğan Mucize…
21:26 Aydın Gençlik Festivali’nde Çerçioğlu’na Büyük Şok!…
18:44 Hollanda’nın en renkli insanı Bülent TÜRKER’den muhteşem bir tören daha…
13:17  İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyasal Strateji ve Diplomasi Kulübü’nden ‘Online’ Çatışma Bölgeleri Eğitim Programı
06:51 Hollanda’da görülmemiş bir seçim yarışı: 4 parti liderlğe oynuyor!
00:45 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu,Türkiye’nin 14. hava kampüsünün 31 Ekim’de Sivas’ın Divriği ilçesinde açılıyor…
00:29 Samsun Yurt Savunma Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
00:28 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Nadir Toprak Elementleri: Türkiye’nin Yükselen Jeostratejik Konumu 
00:15 Fırat-Dicle Havzasındaki Kuraklık Dengeleri Bozar
00:14 Almanya Başbakanı Merz yarın Türkiye’ye geliyor
00:12 DoktorTakvimi, İstanbul Maratonu’nda geleceğin hekimleri için koşacak
00:08 Günün önemli şirket haberleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanlığından Doha’da “Türkiye-Katar Ulus Markalama” paneli

İletişim Başkanlığından Doha’da “Türkiye-Katar Ulus Markalama” paneli
20 Kasım 2022
236
A+
A-

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye bugün, küresel krizler karşısında proaktif duruşu, köklü değerler ekseninde yürüttüğü diplomatik, siyasi, insani, askeri ve ekonomik çözümleriyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde markalaşmaktadır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonu kapsamında Doha’da “Türkiye-Katar Ulus Markalama” paneli gerçekleştirildi.

Panelde katılımcılara video mesajla hitap eden İletişim Başkanı Altun, Türkiye ve Katar’ın dünya sahnesinde karşı karşıya kaldıkları zorlukları, güçlü iş birliği ve ortak irade sergileyerek aşmayı başarmış dost ve kardeş iki ülke olduğunu söyledi.

Bugün hemen her alanda ilişkileri geliştirme, iş birliği alanlarını genişletme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren İletişim Başkanı Altun, “Yarın (20 Kasım 2022) Cumhurbaşkanımızın da katılacağı bir açılış seremonisiyle başlayacak olan 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonu da dostluğumuzun gücünü yansıtmaktadır. İki ülke arasında imzalanan ‘Türkiye ve Katar Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İşbirliği Konulu Niyet Mektubunun Uygulanmasına İlişkin Protokol’ uyarınca FIFA 2022’nin emniyetle tamamlanması için ortak mesai yürütüyoruz.” ifadesini kullandı.

İletişim Başkanı Altun, 3 binden fazla Türk polis ve güvenlik personelinin Katarlı meslektaşlarıyla müşterek bir güvenlik harekâtını sevk ve idare ettiğini belirterek, organizasyonda görev üstlenen Emniyet Genel Müdürlüğü ve personeline başarılar diledi.

“Katar, Türk yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunmaktadır”

Türkiye ile Katar arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerinin geleceğinde uzun ve verimli bir iş birliği sürecinin bulunduğuna işaret eden İletişim Başkanı Altun, özellikle son 20 yılda ciddi anlamda sıçrama kaydeden ilişkilerin bölgesel güvenlik ve savunma alanları başta olmak üzere sağlık, ticaret, yatırım, enerji, sivil havacılık, turizm, kültür ve eğitim alanlarında güçlenmeye devam ettiğini bildirdi.

Türkiye ve Katar’ın, ilişkilerini her alanda geliştirirken örnek başarılar elde etme hedefiyle birlikte ilerlediklerinin altını çizen İletişim Başkanı Altun, “Cumhurbaşkanımız, ilgili kurumlarımızı Katar ile her düzeyde iş birliğini güçlendirme ve yoğunlaştırma yönünde teşvik ediyor. Stratejik ortaklık arzusuyla gelişen ilişkilerimizin geldiği noktayı yaklaşık 1,8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimiz ortaya koymaktadır. Ülkemizdeki Katar yatırımları 33,2 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumdadır. Benzer şekilde Katar, Türk yatırımcılar için de önemli fırsatlar sunmaktadır.” diye konuştu.

“Dezenformasyonla mücadele konusunda etkin koordinasyonu hedefliyoruz”

Türkiye ve Katar arasında tamamlayıcı ortaklık anlayışıyla kurulan iş birliği modelini, medya ve gazetecilik alanına da genişlettiklerini anımsatan İletişim Başkanı Altun, 14 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 8. Toplantısı sonrası imzalanan anlaşmalarla, iş birliğinin zeminini oluşturduklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani huzurunda imzalanan 11 iş birliği anlaşması arasında, Medya ve İletişim Alanlarında İşbirliği Protokolü ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Qatar TV Arasında İşbirliği Protokolü’nün de bulunduğunu hatırlatan İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

“Anlaşmalar kapsamında, medya ve iletişim temsilcilerinin karşılıklı ziyaretlerini yoğunlaştırmayı, karşılıklı medya eğitimi ve etkinlikleri noktasında iş birliği yapmayı, en önemlisi de çağımızın vebası dezenformasyonla mücadele konusunda etkin koordinasyonu hedefliyoruz. Bu doğrultuda bugün burada düzenlediğimiz panelin çıktılarını, kurumlarımız arasında tesis edilen iş birliği nezdinde önemli görüyoruz.”

“Ülkelerin ulus marka kimlikleri kritik önemde”

İletişim temelli bir dönüşümün yaşandığı uluslararası sistemde, ülkelerin marka değerinin ekonomik ve siyasi ilişkiler açısından merkezi bir konuma yerleştiğine dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, günümüzde ülke marka değerlerini, kimlik ve itibar değerlerinin toplamının belirlediğini dile getirdi.

Ülkelerin savundukları idealleri ve değerleri hayata geçirmelerinde ulus marka kimliklerinin kritik önemde olduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, diplomaside atılan her adımın ulusların dünyadaki konumunu belirlediğini ve pekiştirdiğini ifade etti.

Türkiye’nin ortak yarar için sorumluluk üstlenen bir politik duruş ekseninde, bölgede ve dünyada istikrarın tesisinde büyük görevler üstlendiğini belirten İletişim Başkanı Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dostlarımızla birlikte barışı destekleyen bir politik çizgide yol alıyor, mazlumların yanında oluyoruz. Bu güçlü ve kararlı duruş ekseninde Türkiye bugün, küresel krizler karşısında proaktif duruşu, köklü değerler ekseninde yürüttüğü diplomatik, siyasi, insani, askeri ve ekonomik çözümleriyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde markalaşmaktadır.

Türkiye’nin dünya sahnesinde mevcut zorluklar karşısında ortaya koyduğu irade ile bugün milli ürünlerimizi üretiyoruz ve bunların başarısına bütün dünya da görüyoruz ki gıptayla bakıyor. Bayraktar TB-2 İHA/SİHA sistemleri uluslararası terörle mücadelede, barış ve istikrarın tesisinde misyon üstlenirken, milli helikopterlerimiz, deniz araçlarımız, insansız ve otonom diğer platformlarımızın yanında milli otomobilimiz Togg, geleceğin teknoloji klasmanında Türkiye’yi önemli bir noktada konumlandırıyor.”

“Türkiye bölgenin en güçlü markası haline geldi”

İletişim Başkanı Altun, medeniyet markasının ışığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlı duruşu ekseninde “Made in Türkiye” ürünlerinin başarılarıyla Türkiye markasının bölgenin en güçlü markası haline geldiğini vurguladı.

Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik çalışmaların, iklim ve çevreye duyarlı politikaların tarih, kültür, sanat ve medeniyet değerlerinin, turistik şehirler ile doğa ve gastronominin Türkiye markasının ayrılmaz parçaları olduğunu dile getiren İletişim Başkanı Altun, bu doğrultuda Turkey’den Türkiye’ye geçiş kararının markalama faaliyetleri stratejisini ortaya koyan önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin hikâyesini, ülkenin ortak kimliğinin önemli öğelerini kavramsallaştıran bir markalama stratejisiyle uluslararası kamuoyuna etkin bir şekilde aktardıklarını anlatan İletişim Başkanı Altun, şunları paylaştı:

“İletişim Başkanlığı olarak hedefimiz, kültürel mirasımızın üzerine inşa edilen tüm değerleriyle Türkiye markasının, özgün, cesur ve dürüst siyaset ekseninde güçlenmesini sağlamaktır. Her alanda olduğu gibi bu alanda da dost ve kardeş Katar ile iş birliğimizi önemsiyoruz. Bu vesileyle panelimizin, ülkelerimiz arasındaki mevcut sinerjiyi bölgemiz için güce dönüştürecek etkileşimin tesisine büyük katkılar sunmasını temenni ediyorum.”

[UHA Haber Ajansı, 20 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.