enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:22 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:09 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:25 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:51 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
10:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
00:44 Türkçe düşünür, Türkçe rüya görürüz Türkçe yazar okuruz, ama, Türkçeyi bilmeyen okumuşlarız !!!
00:43 Hollanda’da Türkish Professional Network (Türk Profesyoneller Ağı) Dikkat Çekiyor: Direksiyonda yine kadınlar var!
00:42 Suriye Türkiye’de iç siyasi dengelere nasıl yansıyor?
00:32 Kocaeli Ticaret Odası’dan: İşletmelerin Hibe ve Fonlara Erişimini kolaylaştırma
00:21 İlklerin Adı: Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi
12:15 Türkiye’de 15 yaş altına sosyal medya yasağı geliyor
07:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:14 Avrupa’da ABD’siz savunmanın formülü: Avrupai NATO
00:55 Tokat’ın Niksar ilçesinde araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal bulunmadı
00:48 Akif Çağatay Kılıç: İran ekseninde gerilimin çözülmesi için çabalarımız devam edecek
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası bildiri yayınlandı…
00:39 Bakan Göktaş’tan İBB kreşindeki iddialara ilişkin açıklama
00:38 Terörsüz Türkiye ve Bölge Hedefinin Geleceği
00:29 ABD’nin Güney Kahkasya Stratejisi: Zengezur, Enerji Hatları ve Bölgesel Güç Dengeleri
00:26 Türkiye’nin bölünmüş yol ağı 30 bin kilometreye ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

II. Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonasının Finali İstanbul’da Gerçekleştirildi

II. Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonasının Finali İstanbul’da Gerçekleştirildi
23 Şubat 2025
33
A+
A-

İbn Haldun Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Katar Münazara Merkezi iş birliğiyle düzenlenen II. Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonası, İstanbul’da 10 ülkeden 16 takımın katılımıyla gerçekleştirildi ve çeşitli kategorilerde ödüller dağıtıldı.

UHA /  İnternational News Agency

İlki 2019 yılında Viyana’da gerçekleştirilen Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonası’nın (EUADC) ikincisi İstanbul’da yapıldı. Eleme müsabakalarının İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gerçekleştirildiği şampiyonanın finali, Başakşehir Emin Saraç (BES) Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

İbn Haldun Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Katar Münazara Merkezi (QatarDebate)’nin ortaklığında düzenlenen şampiyonaya 10 ülkeden 16 takım ve 80 öğrenci katılırken, 30 münazara hakemi görev aldı.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı şampiyonanın final bölümünde Liverpool Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi karşı karşıya gelirken, kazanan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Münazara Takımı oldu. Şampiyonada ayrıca farklı kategorilerde dereceye giren takım ve katılımcılara ödülleri takdim edildi.

Şampiyonanın finali ve ödül törenine Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, Katar Münazara Merkezi Genel Müdürü Dr. Hayat Abdulla Maarafi ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan; “Öğrencilerimiz bu yarışmalarda bir yandan kendilerini özgün bir şekilde ifade etmeyi, argümantasyon yapmayı, kendi fikirlerini delilli bir şekilde sunabilmeyi geliştiriyorlar. Aynı zamanda da toplum önünde kendilerini iyi bir şekilde ifade etme alışkanlıklarını, yetkinliklerini geliştiriyorlar.” ifadelerini kullanarak, bunun son derece anlamlı olduğunu belirtti.

Tören hediye takdiminin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.